LIVE YOUR BEST

Veckans åsikt – Skönhetsoperationer

Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Certifierad Hälsocoach

Hej på er!

Det är en och annan av er som kommenterat den senaste tiden och sagt att ni saknar mina “Veckans åsikt”-inlägg. Så jag tänkte att jag skulle börja med dessa inlägg igen. Dock blir det nog inte varje vecka, men när jag har någonting värt att ta upp som jag har en åsikt om så skriver jag. Ni får dessutom väldigt gärna maila mig eller kommentera om det är någonting som ni önskar att jag ska ta upp.

Idag handlar Veckans åsikt om skönhetsoperationer.

veckans_asikt_skonhetsoperationer

Som ni kanske förstår så är jag För skönhetsoperationer och jag ser egentligen ingenting som skulle vara fel med det eller negativt med det på något som helst sätt. Det är väl jättebra att det finns en möjlighet att rätta till eller ändra på någonting som man kanske inte är nöjd med eller har komplex över.

Under hela min uppväxt så ville jag ha större bröst. Fråga mig inte varför för det vet jag inte själv. Antagligen blev jag påverkad av media, andra tjejer i klassen eller så hade jag bara fått för mig att mina bröst var små och ville ha större. Anledningen bakom är oklar, men på grund av denna fixering av större bröst och känslan av att inte vara tillräckligt vacker gjorde att jag inte vågade vara med på gymnastiken i skolan. Jag skolkade i ett ämne som jag egentligen hade tyckt var roligt, bara för att jag inte vågade visa mig i omklädningsrummet efteråt.

På grund av att jag mådde dåligt av det så bestämde jag mig för att operera in silicon när jag var 18 år, men eftersom min kära pappa bad mig att inte göra det så väntade jag ett år till för att vara riktigt säker på att det verkligen var en operation jag ville göra. När jag var 19 år hade jag samma komplex och önskade fortfarande att operera mig, så då gjorde jag det och jag kan tala om för er att jag inte ångrar en sekund att jag genomgick en skönhetsoperation! Jag mådde mycket bättre i mig själv, alla komplex försvann och jag kände mig vacker.

Så vad är då felet med att skönhetsoperera sig? Jag påverkar ingen annan, utan gör bara ett ingrepp som har med mig själv att göra och får mig själv att må bättre.

Nu har jag snart gått igenom 2 graviditeter och ammat så därför är inte brösten det dom en gång var när jag precis opererat mig, så därför kan jag
nästan garantera att jag kommer att operera brösten igen när jag är klar med nästa amning. Om det är mer jag har komplex över då, tex sträckmärken, hängig hud eller liknande så kan det säkert hända att jag fixar till det också. Inte för att någon annan tycker det eller för att samhället säger så, utan för att jag mår bra av att se bra ut. Se bra ut efter min egen standard och inte någon annans.

Visst har man säkert blivit påverkad av all reklam, mode och liknande. Men även jag tycker att det är finare att ha en platt vältränad mage utan brisningar och fasta tuttar istället för tömda, hängiga påsar. Visst är min kropp vacker som den är och jag vet att många menar att man ska vara stolt över hur kroppen ser ut efter att ha burit på 2 barn.. Men om vi ska vara ärliga mot oss själva så kan väl alla hålla med om att man kände sig vackrare innan man fick barn och om man då kan få tillbaka den kroppen genom ett skönhetsingrepp så tycker jag absolut att man kan få göra det.

Allting handlar ju i slutändan att man ska få må bra i sin egen kropp. Så varför skulle det inte vara okej att skönhetsoperera sig egentligen?

Ni har nog förstått min mening i detta ämnet. Så nu till min fråga, vad tycker DU?

Dela gärna:

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

0 svar

 1. Tror det handlar om dålig självkänsla för din del. Tror absolut inte att alla kvinnor känner sig vackrare innan barn. Känner mig vackrare efter tre barn än innan. Tung styrketräning gör att jag har mer muskler nu och plattare mage än innan barnen. Mig gör det ingenting att det finns några bristningar på magen eller att brösten kanske inte är lika fasta. Brösten hänger verkligen inte som tomma påsar i alla fall. Kanske är det annorlunda när du har inlägg i brösten, kanske huden på brösten töjs ut mer. Finns ju skräckbilder på Tori Spelling där inläggen hänger i påsar. Kanske inte var så fantastiskt med plastikoperation ändå? Tips är att styrketräna för att bygga muskler om du är missnöjd med din kropp innan du lägger dig under kniven igen.

 2. Tror det handlar om dålig självkänsla för din del. Tror absolut inte att alla kvinnor känner sig vackrare innan barn. Känner mig vackrare efter tre barn än innan. Tung styrketräning gör att jag har mer muskler nu och plattare mage än innan barnen. Mig gör det ingenting att det finns några bristningar på magen eller att brösten kanske inte är lika fasta. Brösten hänger verkligen inte som tomma påsar i alla fall. Kanske är det annorlunda när du har inlägg i brösten, kanske huden på brösten töjs ut mer. Finns ju skräckbilder på Tori Spelling där inläggen hänger i påsar. Kanske inte var så fantastiskt med plastikoperation ändå? Tips är att styrketräna för att bygga muskler om du är missnöjd med din kropp innan du lägger dig under kniven igen.

 3. Tror det handlar om dålig självkänsla för din del. Tror absolut inte att alla kvinnor känner sig vackrare innan barn. Känner mig vackrare efter tre barn än innan. Tung styrketräning gör att jag har mer muskler nu och plattare mage än innan barnen. Mig gör det ingenting att det finns några bristningar på magen eller att brösten kanske inte är lika fasta. Brösten hänger verkligen inte som tomma påsar i alla fall. Kanske är det annorlunda när du har inlägg i brösten, kanske huden på brösten töjs ut mer. Finns ju skräckbilder på Tori Spelling där inläggen hänger i påsar. Kanske inte var så fantastiskt med plastikoperation ändå? Tips är att styrketräna för att bygga muskler om du är missnöjd med din kropp innan du lägger dig under kniven igen.

 4. Tror det handlar om dålig självkänsla för din del. Tror absolut inte att alla kvinnor känner sig vackrare innan barn. Känner mig vackrare efter tre barn än innan. Tung styrketräning gör att jag har mer muskler nu och plattare mage än innan barnen. Mig gör det ingenting att det finns några bristningar på magen eller att brösten kanske inte är lika fasta. Brösten hänger verkligen inte som tomma påsar i alla fall. Kanske är det annorlunda när du har inlägg i brösten, kanske huden på brösten töjs ut mer. Finns ju skräckbilder på Tori Spelling där inläggen hänger i påsar. Kanske inte var så fantastiskt med plastikoperation ändå? Tips är att styrketräna för att bygga muskler om du är missnöjd med din kropp innan du lägger dig under kniven igen.

 5. Problemen med dina inlägg är att de alltid saknar analys och förmågan att tänka ett steg längre. Att vi kan plastikoperera oss är ju bra och du säger att du mår bättre av att se bra ut men varför tror du det är så? Hur kan du inte se några negativa saker med plastikoperationer???Kan räkna upp exempel:1. Det är en stor risk då det ALLTID är farligt att sövas och man kan faktiskt dö av att plastikoperera sig (även om det som tur är inte är vanligt) – är det värt det?2. Många unga (och även äldre) tjejer och killar hetsopererar sig och fastnar i ett beroende och tror att de inte duger som de är och opererar sig om och om igen utan något som helst konsekvenstänk.3. Att tro att lycka går att köpa med operationer så fort kroppen blivit utsatt för exempelvis graviditet tycker jag inte är riktigt så enkelt. Du bidrar till att säga att man faktiskt inte är fin som man är då du säger att du skulle operera dig om du får bristningar eller slapp hud (vilket är konstigt med tanke på att du verkar gilla träning osv) och jag tycker det är tråkigt att sända det meddelandet till alla mammor som försöker älska sig själva för dem de är och alla har dessutom inte möjlighet eller råd att operera sig, kan ju vara skönt för dessa personer att slippa få känna sig fula och inte tillräckliga då?Jag är för det fria valet och vill man operera sig för att man inte kan stå emot de krav samhället och vi har på varandra så fine, men att säga att det inte finns några negativa sidor av plastikoperationer är ju helt verklighetsfrånvänt????

 6. Problemen med dina inlägg är att de alltid saknar analys och förmågan att tänka ett steg längre. Att vi kan plastikoperera oss är ju bra och du säger att du mår bättre av att se bra ut men varför tror du det är så? Hur kan du inte se några negativa saker med plastikoperationer???Kan räkna upp exempel:1. Det är en stor risk då det ALLTID är farligt att sövas och man kan faktiskt dö av att plastikoperera sig (även om det som tur är inte är vanligt) – är det värt det?2. Många unga (och även äldre) tjejer och killar hetsopererar sig och fastnar i ett beroende och tror att de inte duger som de är och opererar sig om och om igen utan något som helst konsekvenstänk.3. Att tro att lycka går att köpa med operationer så fort kroppen blivit utsatt för exempelvis graviditet tycker jag inte är riktigt så enkelt. Du bidrar till att säga att man faktiskt inte är fin som man är då du säger att du skulle operera dig om du får bristningar eller slapp hud (vilket är konstigt med tanke på att du verkar gilla träning osv) och jag tycker det är tråkigt att sända det meddelandet till alla mammor som försöker älska sig själva för dem de är och alla har dessutom inte möjlighet eller råd att operera sig, kan ju vara skönt för dessa personer att slippa få känna sig fula och inte tillräckliga då?Jag är för det fria valet och vill man operera sig för att man inte kan stå emot de krav samhället och vi har på varandra så fine, men att säga att det inte finns några negativa sidor av plastikoperationer är ju helt verklighetsfrånvänt????

 7. Problemen med dina inlägg är att de alltid saknar analys och förmågan att tänka ett steg längre. Att vi kan plastikoperera oss är ju bra och du säger att du mår bättre av att se bra ut men varför tror du det är så? Hur kan du inte se några negativa saker med plastikoperationer???Kan räkna upp exempel:1. Det är en stor risk då det ALLTID är farligt att sövas och man kan faktiskt dö av att plastikoperera sig (även om det som tur är inte är vanligt) – är det värt det?2. Många unga (och även äldre) tjejer och killar hetsopererar sig och fastnar i ett beroende och tror att de inte duger som de är och opererar sig om och om igen utan något som helst konsekvenstänk.3. Att tro att lycka går att köpa med operationer så fort kroppen blivit utsatt för exempelvis graviditet tycker jag inte är riktigt så enkelt. Du bidrar till att säga att man faktiskt inte är fin som man är då du säger att du skulle operera dig om du får bristningar eller slapp hud (vilket är konstigt med tanke på att du verkar gilla träning osv) och jag tycker det är tråkigt att sända det meddelandet till alla mammor som försöker älska sig själva för dem de är och alla har dessutom inte möjlighet eller råd att operera sig, kan ju vara skönt för dessa personer att slippa få känna sig fula och inte tillräckliga då?Jag är för det fria valet och vill man operera sig för att man inte kan stå emot de krav samhället och vi har på varandra så fine, men att säga att det inte finns några negativa sidor av plastikoperationer är ju helt verklighetsfrånvänt????

 8. Problemen med dina inlägg är att de alltid saknar analys och förmågan att tänka ett steg längre. Att vi kan plastikoperera oss är ju bra och du säger att du mår bättre av att se bra ut men varför tror du det är så? Hur kan du inte se några negativa saker med plastikoperationer???Kan räkna upp exempel:1. Det är en stor risk då det ALLTID är farligt att sövas och man kan faktiskt dö av att plastikoperera sig (även om det som tur är inte är vanligt) – är det värt det?2. Många unga (och även äldre) tjejer och killar hetsopererar sig och fastnar i ett beroende och tror att de inte duger som de är och opererar sig om och om igen utan något som helst konsekvenstänk.3. Att tro att lycka går att köpa med operationer så fort kroppen blivit utsatt för exempelvis graviditet tycker jag inte är riktigt så enkelt. Du bidrar till att säga att man faktiskt inte är fin som man är då du säger att du skulle operera dig om du får bristningar eller slapp hud (vilket är konstigt med tanke på att du verkar gilla träning osv) och jag tycker det är tråkigt att sända det meddelandet till alla mammor som försöker älska sig själva för dem de är och alla har dessutom inte möjlighet eller råd att operera sig, kan ju vara skönt för dessa personer att slippa få känna sig fula och inte tillräckliga då?Jag är för det fria valet och vill man operera sig för att man inte kan stå emot de krav samhället och vi har på varandra så fine, men att säga att det inte finns några negativa sidor av plastikoperationer är ju helt verklighetsfrånvänt????

 9. Du har faktiskt rätt i det du säger. Självklart finns det baksidor och det gör det med allt. Men jag är fortfarande för plastikoperationer om det får en att må bättre av det. Sen är det min åsikt att jag tycker att jag såg bättre ut, samt mådde bättre i min kropp, innan jag var gravid och om jag inte kan komma tillbaka till den formen med hjälp av träning denna gången så kommer jag ta hjälp av andra metoder. Men det är jag och mitt kroppsideal och betyder inte att alla mammor känner så efter en graviditet.

 10. Du har faktiskt rätt i det du säger. Självklart finns det baksidor och det gör det med allt. Men jag är fortfarande för plastikoperationer om det får en att må bättre av det. Sen är det min åsikt att jag tycker att jag såg bättre ut, samt mådde bättre i min kropp, innan jag var gravid och om jag inte kan komma tillbaka till den formen med hjälp av träning denna gången så kommer jag ta hjälp av andra metoder. Men det är jag och mitt kroppsideal och betyder inte att alla mammor känner så efter en graviditet.

 11. Du har faktiskt rätt i det du säger. Självklart finns det baksidor och det gör det med allt. Men jag är fortfarande för plastikoperationer om det får en att må bättre av det. Sen är det min åsikt att jag tycker att jag såg bättre ut, samt mådde bättre i min kropp, innan jag var gravid och om jag inte kan komma tillbaka till den formen med hjälp av träning denna gången så kommer jag ta hjälp av andra metoder. Men det är jag och mitt kroppsideal och betyder inte att alla mammor känner så efter en graviditet.

 12. Du har faktiskt rätt i det du säger. Självklart finns det baksidor och det gör det med allt. Men jag är fortfarande för plastikoperationer om det får en att må bättre av det. Sen är det min åsikt att jag tycker att jag såg bättre ut, samt mådde bättre i min kropp, innan jag var gravid och om jag inte kan komma tillbaka till den formen med hjälp av träning denna gången så kommer jag ta hjälp av andra metoder. Men det är jag och mitt kroppsideal och betyder inte att alla mammor känner så efter en graviditet.

 13. Intressant inlägg! Jag tycker plastikkirurgi är ett helt fantastiskt hjälpmedel att ta användning av för dem som vill. Det är helt och hållet en individuell fråga att ta ställning i och alla får tycka och göra precis som dem vill! Det finns dock absolut stora risker med många av ingreppen och jag tycker det är ytterst viktigt att dessa vägs in i ens beslut!Jag personligen är faktiskt nöjd med min kropp även efter att ha genomgått en graviditet. Men jag vet ju att detta är väldigt varierande från person till person och som sagt får varje individ ta ställning till om dem anser att en operation är nödvändig för att man ska må bättre och om det är värt dem riskerna som det innebär.Så Susanna, jag tycker absolut du gör helt rätt i att genomgå en operation om du känner så starkt för det. Det viktigaste är att man själv mår bra, är nöjd och känner sig vacker!Kram Helen

 14. Intressant inlägg! Jag tycker plastikkirurgi är ett helt fantastiskt hjälpmedel att ta användning av för dem som vill. Det är helt och hållet en individuell fråga att ta ställning i och alla får tycka och göra precis som dem vill! Det finns dock absolut stora risker med många av ingreppen och jag tycker det är ytterst viktigt att dessa vägs in i ens beslut!Jag personligen är faktiskt nöjd med min kropp även efter att ha genomgått en graviditet. Men jag vet ju att detta är väldigt varierande från person till person och som sagt får varje individ ta ställning till om dem anser att en operation är nödvändig för att man ska må bättre och om det är värt dem riskerna som det innebär.Så Susanna, jag tycker absolut du gör helt rätt i att genomgå en operation om du känner så starkt för det. Det viktigaste är att man själv mår bra, är nöjd och känner sig vacker!Kram Helen

 15. Intressant inlägg! Jag tycker plastikkirurgi är ett helt fantastiskt hjälpmedel att ta användning av för dem som vill. Det är helt och hållet en individuell fråga att ta ställning i och alla får tycka och göra precis som dem vill! Det finns dock absolut stora risker med många av ingreppen och jag tycker det är ytterst viktigt att dessa vägs in i ens beslut!Jag personligen är faktiskt nöjd med min kropp även efter att ha genomgått en graviditet. Men jag vet ju att detta är väldigt varierande från person till person och som sagt får varje individ ta ställning till om dem anser att en operation är nödvändig för att man ska må bättre och om det är värt dem riskerna som det innebär.Så Susanna, jag tycker absolut du gör helt rätt i att genomgå en operation om du känner så starkt för det. Det viktigaste är att man själv mår bra, är nöjd och känner sig vacker!Kram Helen

 16. Intressant inlägg! Jag tycker plastikkirurgi är ett helt fantastiskt hjälpmedel att ta användning av för dem som vill. Det är helt och hållet en individuell fråga att ta ställning i och alla får tycka och göra precis som dem vill! Det finns dock absolut stora risker med många av ingreppen och jag tycker det är ytterst viktigt att dessa vägs in i ens beslut!Jag personligen är faktiskt nöjd med min kropp även efter att ha genomgått en graviditet. Men jag vet ju att detta är väldigt varierande från person till person och som sagt får varje individ ta ställning till om dem anser att en operation är nödvändig för att man ska må bättre och om det är värt dem riskerna som det innebär.Så Susanna, jag tycker absolut du gör helt rätt i att genomgå en operation om du känner så starkt för det. Det viktigaste är att man själv mår bra, är nöjd och känner sig vacker!Kram Helen

 17. Självklart är det ju bra att det går att operera sig framförallt om de ligger sjukdom bakom, men jag tror baksidan är enorm då vi kommer till operationer, det skapas ideal som egentligen inte är rimliga, det är inget fel att ha liten byst, men i ett samhälle där vi matas med fylliga fasta bröst så blir det en skapad önskan, jag tycker det är jätte sorgligt att unga tjejer ska ha så stora komplex för det naturliga.Till slut har vi skapat ett samhälle där det naturliga är onaturligt, folk känner press på sig att operera sig för att passa in, så jag personligen oroar mig vars detta ska sluta.För vill vi att alla unga tjejer ska lägga sig under kniven om och om igen och vill vi att unga pojkar (ja vuxna också) ska se tjejer som objekt med stora bröst, fyllda läppar, perfekt hy osvVi är alla människor och vi borde duga precis som vi är.Men vi har alla rätt tycka olika men även om det säkert finns fördelar så finns det bra mångs fler nackdelar.Jag kan inte skaffa barn och det är för mig en stor sorg, om priset skulle vara bristningar och mindre fasta bröst så skulle jag vara så glad över att kunna få bli mamma att det skulle inte spela nån roll, jag skulle titta på sträcken och se det som bevis på kärleken till barnet.Men å andra sidan så är jag sjuk och det har satt många spår på kroppen, så jag skulle vara mer än nöjd om jag inte gick upp i vikt av medicinera och inte behövde ha ont, en frisk kropp är en vinstlott oavsett om brösten hänger lite……men olika erfanheter skapar olika värderingar.Ta väl hand om dig och njut av livet och din familj!

 18. Självklart är det ju bra att det går att operera sig framförallt om de ligger sjukdom bakom, men jag tror baksidan är enorm då vi kommer till operationer, det skapas ideal som egentligen inte är rimliga, det är inget fel att ha liten byst, men i ett samhälle där vi matas med fylliga fasta bröst så blir det en skapad önskan, jag tycker det är jätte sorgligt att unga tjejer ska ha så stora komplex för det naturliga.Till slut har vi skapat ett samhälle där det naturliga är onaturligt, folk känner press på sig att operera sig för att passa in, så jag personligen oroar mig vars detta ska sluta.För vill vi att alla unga tjejer ska lägga sig under kniven om och om igen och vill vi att unga pojkar (ja vuxna också) ska se tjejer som objekt med stora bröst, fyllda läppar, perfekt hy osvVi är alla människor och vi borde duga precis som vi är.Men vi har alla rätt tycka olika men även om det säkert finns fördelar så finns det bra mångs fler nackdelar.Jag kan inte skaffa barn och det är för mig en stor sorg, om priset skulle vara bristningar och mindre fasta bröst så skulle jag vara så glad över att kunna få bli mamma att det skulle inte spela nån roll, jag skulle titta på sträcken och se det som bevis på kärleken till barnet.Men å andra sidan så är jag sjuk och det har satt många spår på kroppen, så jag skulle vara mer än nöjd om jag inte gick upp i vikt av medicinera och inte behövde ha ont, en frisk kropp är en vinstlott oavsett om brösten hänger lite……men olika erfanheter skapar olika värderingar.Ta väl hand om dig och njut av livet och din familj!

 19. Självklart är det ju bra att det går att operera sig framförallt om de ligger sjukdom bakom, men jag tror baksidan är enorm då vi kommer till operationer, det skapas ideal som egentligen inte är rimliga, det är inget fel att ha liten byst, men i ett samhälle där vi matas med fylliga fasta bröst så blir det en skapad önskan, jag tycker det är jätte sorgligt att unga tjejer ska ha så stora komplex för det naturliga.Till slut har vi skapat ett samhälle där det naturliga är onaturligt, folk känner press på sig att operera sig för att passa in, så jag personligen oroar mig vars detta ska sluta.För vill vi att alla unga tjejer ska lägga sig under kniven om och om igen och vill vi att unga pojkar (ja vuxna också) ska se tjejer som objekt med stora bröst, fyllda läppar, perfekt hy osvVi är alla människor och vi borde duga precis som vi är.Men vi har alla rätt tycka olika men även om det säkert finns fördelar så finns det bra mångs fler nackdelar.Jag kan inte skaffa barn och det är för mig en stor sorg, om priset skulle vara bristningar och mindre fasta bröst så skulle jag vara så glad över att kunna få bli mamma att det skulle inte spela nån roll, jag skulle titta på sträcken och se det som bevis på kärleken till barnet.Men å andra sidan så är jag sjuk och det har satt många spår på kroppen, så jag skulle vara mer än nöjd om jag inte gick upp i vikt av medicinera och inte behövde ha ont, en frisk kropp är en vinstlott oavsett om brösten hänger lite……men olika erfanheter skapar olika värderingar.Ta väl hand om dig och njut av livet och din familj!

 20. Självklart är det ju bra att det går att operera sig framförallt om de ligger sjukdom bakom, men jag tror baksidan är enorm då vi kommer till operationer, det skapas ideal som egentligen inte är rimliga, det är inget fel att ha liten byst, men i ett samhälle där vi matas med fylliga fasta bröst så blir det en skapad önskan, jag tycker det är jätte sorgligt att unga tjejer ska ha så stora komplex för det naturliga.Till slut har vi skapat ett samhälle där det naturliga är onaturligt, folk känner press på sig att operera sig för att passa in, så jag personligen oroar mig vars detta ska sluta.För vill vi att alla unga tjejer ska lägga sig under kniven om och om igen och vill vi att unga pojkar (ja vuxna också) ska se tjejer som objekt med stora bröst, fyllda läppar, perfekt hy osvVi är alla människor och vi borde duga precis som vi är.Men vi har alla rätt tycka olika men även om det säkert finns fördelar så finns det bra mångs fler nackdelar.Jag kan inte skaffa barn och det är för mig en stor sorg, om priset skulle vara bristningar och mindre fasta bröst så skulle jag vara så glad över att kunna få bli mamma att det skulle inte spela nån roll, jag skulle titta på sträcken och se det som bevis på kärleken till barnet.Men å andra sidan så är jag sjuk och det har satt många spår på kroppen, så jag skulle vara mer än nöjd om jag inte gick upp i vikt av medicinera och inte behövde ha ont, en frisk kropp är en vinstlott oavsett om brösten hänger lite……men olika erfanheter skapar olika värderingar.Ta väl hand om dig och njut av livet och din familj!

 21. Alla får göra som de vill, men jag är Emot! Undrar om M Jackson eller D Versace blev lyckligare? Med åren är det dessutom omöjligt att åtgärda allt. Man ska åldras naturligt. I min ålder blir man bara tragisk om man inte accepterar det. Självkänslan ska inte vara så bräcklig att den bygger på sådant. Men men, det är ju någon som tjänar pengar på detta…

 22. Alla får göra som de vill, men jag är Emot! Undrar om M Jackson eller D Versace blev lyckligare? Med åren är det dessutom omöjligt att åtgärda allt. Man ska åldras naturligt. I min ålder blir man bara tragisk om man inte accepterar det. Självkänslan ska inte vara så bräcklig att den bygger på sådant. Men men, det är ju någon som tjänar pengar på detta…

 23. Alla får göra som de vill, men jag är Emot! Undrar om M Jackson eller D Versace blev lyckligare? Med åren är det dessutom omöjligt att åtgärda allt. Man ska åldras naturligt. I min ålder blir man bara tragisk om man inte accepterar det. Självkänslan ska inte vara så bräcklig att den bygger på sådant. Men men, det är ju någon som tjänar pengar på detta…

 24. Alla får göra som de vill, men jag är Emot! Undrar om M Jackson eller D Versace blev lyckligare? Med åren är det dessutom omöjligt att åtgärda allt. Man ska åldras naturligt. I min ålder blir man bara tragisk om man inte accepterar det. Självkänslan ska inte vara så bräcklig att den bygger på sådant. Men men, det är ju någon som tjänar pengar på detta…

 25. Hej HejÅter igen vill jag påpeka, jag älskar din blogg!Min åsikt till skönhetsoperationer beror på för det mesta men jag står för att folk får göra vad de vill med sitt utseende.Sen i Östasien där jag bor, är det mycket vanligt att man opererar sig. Tydligen i Sydkorea till exempel är skönhetsoperation en vanlig Sweet16 present har jag hört. Och där sätter jag gränsen, jag tycker inte att man ska uppmuntra någon att operera sig. Inte okej för mig.

 26. Hej HejÅter igen vill jag påpeka, jag älskar din blogg!Min åsikt till skönhetsoperationer beror på för det mesta men jag står för att folk får göra vad de vill med sitt utseende.Sen i Östasien där jag bor, är det mycket vanligt att man opererar sig. Tydligen i Sydkorea till exempel är skönhetsoperation en vanlig Sweet16 present har jag hört. Och där sätter jag gränsen, jag tycker inte att man ska uppmuntra någon att operera sig. Inte okej för mig.

 27. Hej HejÅter igen vill jag påpeka, jag älskar din blogg!Min åsikt till skönhetsoperationer beror på för det mesta men jag står för att folk får göra vad de vill med sitt utseende.Sen i Östasien där jag bor, är det mycket vanligt att man opererar sig. Tydligen i Sydkorea till exempel är skönhetsoperation en vanlig Sweet16 present har jag hört. Och där sätter jag gränsen, jag tycker inte att man ska uppmuntra någon att operera sig. Inte okej för mig.

 28. Hej HejÅter igen vill jag påpeka, jag älskar din blogg!Min åsikt till skönhetsoperationer beror på för det mesta men jag står för att folk får göra vad de vill med sitt utseende.Sen i Östasien där jag bor, är det mycket vanligt att man opererar sig. Tydligen i Sydkorea till exempel är skönhetsoperation en vanlig Sweet16 present har jag hört. Och där sätter jag gränsen, jag tycker inte att man ska uppmuntra någon att operera sig. Inte okej för mig.

 29. Tack snälla Céline! Ojdå, är det sant? Kanske lite väl tidigt att överväga skönhetsoperation vid 16 år. Självklart tycker jag att gränsen 18 är låg nog och ingen annan ska självklart få påverka till ett sådant ingrepp.Aaa – Tyvärr så kan det ju gå snett som det gjorde för dom personerna som du nämner. Men det är ju en risk var och en får bestämma om dom är villiga att ta..

 30. Tack snälla Céline! Ojdå, är det sant? Kanske lite väl tidigt att överväga skönhetsoperation vid 16 år. Självklart tycker jag att gränsen 18 är låg nog och ingen annan ska självklart få påverka till ett sådant ingrepp.Aaa – Tyvärr så kan det ju gå snett som det gjorde för dom personerna som du nämner. Men det är ju en risk var och en får bestämma om dom är villiga att ta..

 31. Tack snälla Céline! Ojdå, är det sant? Kanske lite väl tidigt att överväga skönhetsoperation vid 16 år. Självklart tycker jag att gränsen 18 är låg nog och ingen annan ska självklart få påverka till ett sådant ingrepp.Aaa – Tyvärr så kan det ju gå snett som det gjorde för dom personerna som du nämner. Men det är ju en risk var och en får bestämma om dom är villiga att ta..

 32. Tack snälla Céline! Ojdå, är det sant? Kanske lite väl tidigt att överväga skönhetsoperation vid 16 år. Självklart tycker jag att gränsen 18 är låg nog och ingen annan ska självklart få påverka till ett sådant ingrepp.Aaa – Tyvärr så kan det ju gå snett som det gjorde för dom personerna som du nämner. Men det är ju en risk var och en får bestämma om dom är villiga att ta..

 33. “Självklart är det ju bra att det går att operera sig framförallt om de ligger sjukdom bakom.” Varför är det okej att operera sig om det ligger sjukdom bakom men inte annars? Förklara varför det är okej att göra en bukplastik om sjukdom påverkat huden/buken men inte annars?

 34. “Självklart är det ju bra att det går att operera sig framförallt om de ligger sjukdom bakom.” Varför är det okej att operera sig om det ligger sjukdom bakom men inte annars? Förklara varför det är okej att göra en bukplastik om sjukdom påverkat huden/buken men inte annars?

 35. “Självklart är det ju bra att det går att operera sig framförallt om de ligger sjukdom bakom.” Varför är det okej att operera sig om det ligger sjukdom bakom men inte annars? Förklara varför det är okej att göra en bukplastik om sjukdom påverkat huden/buken men inte annars?

 36. “Självklart är det ju bra att det går att operera sig framförallt om de ligger sjukdom bakom.” Varför är det okej att operera sig om det ligger sjukdom bakom men inte annars? Förklara varför det är okej att göra en bukplastik om sjukdom påverkat huden/buken men inte annars?

Lämna ett svar

Relevanta inlägg

Marint eller Bovint kollagen?

Artikeln innehåller annonslänkar från Svenskhälsokost.se Kollagen är ett viktigt protein i människokroppen som finns i huden, ben, brosk, leder och ligament. Det spelar en avgörande

Effektiv viktnedgång

Letar du efter effektiva sätt att gå ner i vikt? Viktnedgång är en vanlig målsättning för många människor, och det finns flera strategier och metoder

Protein

Proteiner och muskeluppbyggnad är två tätt sammanlänkade begrepp inom området träning och fysisk prestation. Protein spelar en avgörande roll i att bygga upp och reparera

Hur påverkar hormoner vikten?

Efter att jag har hjälpt hundratals kvinnor att lyckas med sin viktnedgång så har jag tydligt sett att det inte bara är kost och träning