LIVE YOUR BEST

Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Certifierad Hälsocoach

En sak som bekymrat mig något oerhört denna gången är vad bebisen i magen ska heta. När vi bestämde oss för att Filip skulle heta Filip så var jag i början av graviditeten och behövde inte oroa mig eller tänka på namn under resten av tiden. Filip var så självklart för oss och det kändes helt rätt.tankar_om_graviditetDenna graviditeten har det varit helt annorlunda. För det första så trodde jag ju att det var en tjej dom första månaderna och kallade “henne” för Olivia. Men när vi sen fick det bekräftat att det var en pojke så blev jag helt ställd och hade ingen aning om vad han skulle heta och fick fullständigt ställa om mig vid tanken. Efter ett tag kom vi på ett namn som vi var säkra på, men sen kändes det plötsligt fel när grannens son hette det. Sen var vi helt säkra på ett annat namn, men igår bestämde vi oss för att inte gå för det i alla fall eftersom det var ett namn som inte finns här i Norge. Uff, nu börjar jag bli lite stressad och smått nervös. Vem är du där i magen för liten krabat? Namn kanske faller på plats när vi ser dig för första gången, men tänk om det inte gör det?

Hur gjorde ni när ni bestämde namn på ert barn? Kom ni på namn innan hen var född eller efter födseln? Berätta gärna om era barns namnhistoier! Skulle var jättekul att läsa om 🙂

gravidJag ska försöka släppa tankarna på namn ett tag och så löser det väl sig säkert till slut får vi verkligen hoppas..

Nu har vi precis fått en vän, David, på besök så nu ska jag vara lite social och fika med pojkarna lite grann. Hoppas ni har en fin helg så här långt! Kramkram så länge

Dela gärna:

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

0 svar

 1. Vi har lite olika alternativ, vi vet inte könet på vår så vi samlar både tjej och killnamn. Vi tänker enkelt, klassiskt och även lite att det kan funka utomlands 😊 men det är sjukt svårt!

 2. Vi har lite olika alternativ, vi vet inte könet på vår så vi samlar både tjej och killnamn. Vi tänker enkelt, klassiskt och även lite att det kan funka utomlands 😊 men det är sjukt svårt!

 3. Jag har alltid tänkt/känt att det är svårt att bestämma namn till 100% innan bebis är född. Jag vill se bebis och känna att bebis “är” det namnet 😊Vi hade några förslag innan förlossningen och Holly som vår dotter heter, har helt enkelt vart ett favorit namn hos mej länge. För mej blev det solklart när hon kom, hon var ju en liten Holly.Inte alls lätt med namn, jag har svårare att hitta pojknamn än tjejnamn också…Det är kul med namn, men svårt 😊

 4. Jag har alltid tänkt/känt att det är svårt att bestämma namn till 100% innan bebis är född. Jag vill se bebis och känna att bebis “är” det namnet 😊Vi hade några förslag innan förlossningen och Holly som vår dotter heter, har helt enkelt vart ett favorit namn hos mej länge. För mej blev det solklart när hon kom, hon var ju en liten Holly.Inte alls lätt med namn, jag har svårare att hitta pojknamn än tjejnamn också…Det är kul med namn, men svårt 😊

 5. Jag har alltid tänkt/känt att det är svårt att bestämma namn till 100% innan bebis är född. Jag vill se bebis och känna att bebis “är” det namnet 😊Vi hade några förslag innan förlossningen och Holly som vår dotter heter, har helt enkelt vart ett favorit namn hos mej länge. För mej blev det solklart när hon kom, hon var ju en liten Holly.Inte alls lätt med namn, jag har svårare att hitta pojknamn än tjejnamn också…Det är kul med namn, men svårt 😊

 6. Jag har alltid tänkt/känt att det är svårt att bestämma namn till 100% innan bebis är född. Jag vill se bebis och känna att bebis “är” det namnet 😊Vi hade några förslag innan förlossningen och Holly som vår dotter heter, har helt enkelt vart ett favorit namn hos mej länge. För mej blev det solklart när hon kom, hon var ju en liten Holly.Inte alls lätt med namn, jag har svårare att hitta pojknamn än tjejnamn också…Det är kul med namn, men svårt 😊

 7. Vi tänktw internationellt och ovanligt. Måste betyda nått också. Den enda som sticker ut är äldsta dottern som fick ett vanligt namn. Men det va min mamma som fick bestämma dät oxå 😉

 8. Vi tänktw internationellt och ovanligt. Måste betyda nått också. Den enda som sticker ut är äldsta dottern som fick ett vanligt namn. Men det va min mamma som fick bestämma dät oxå 😉

 9. Med första sonen hade jag Kristoffer som favoritnamn men senare i graviditeten kom Ludwig, sen när han föddes var han så liten att det var en Ludde så Ludwig blev det.Med son två som jag trodde var en tjej bollade vi en massa namn innan vi kom fram till att Philip är ett passade namn. Killnamn är inte lätt alltså. Hoppas ni kommer på ett ni känner er nöjd med!

 10. Med första sonen hade jag Kristoffer som favoritnamn men senare i graviditeten kom Ludwig, sen när han föddes var han så liten att det var en Ludde så Ludwig blev det.Med son två som jag trodde var en tjej bollade vi en massa namn innan vi kom fram till att Philip är ett passade namn. Killnamn är inte lätt alltså. Hoppas ni kommer på ett ni känner er nöjd med!

 11. Jag håller med dig om att Olivia är ett jättevackert flicknamn, jag tycker Oliver är ett kanonfint pojknamn så ett tips från mig är Oliver!

 12. Jag håller med dig om att Olivia är ett jättevackert flicknamn, jag tycker Oliver är ett kanonfint pojknamn så ett tips från mig är Oliver!

 13. Ja namn är klurigt! Första sonen så hade vi väl mer eller mindre bestämt oss för ett namn, men sa att vi får se sen när han kommer om det passar! sen 2 månader innan bf sa min syster men han ska ju heta Elton! Och pang så var vi kära i namnet behöll de andra med men när han sen kom blev det Elton!Lite samma med andra sonen ett namn eller ja kanske två vi valde mellan men så någon månad innan han kom så såg jag Wilmer någonstans och då blev det också självklart och sen var han en Wilmer med som tur va!Hoppas ni hittar ett fint som sedan stämmer in på honom!

 14. Ja namn är klurigt! Första sonen så hade vi väl mer eller mindre bestämt oss för ett namn, men sa att vi får se sen när han kommer om det passar! sen 2 månader innan bf sa min syster men han ska ju heta Elton! Och pang så var vi kära i namnet behöll de andra med men när han sen kom blev det Elton!Lite samma med andra sonen ett namn eller ja kanske två vi valde mellan men så någon månad innan han kom så såg jag Wilmer någonstans och då blev det också självklart och sen var han en Wilmer med som tur va!Hoppas ni hittar ett fint som sedan stämmer in på honom!

 15. Jag tror att man kan fundera över namn, men inte helt bestämma sig förrän man sett barnet, för det namn man tänkt sig kanske inte alls passar barnet.Vi valde namn som var internationella eftersom vi alltid rest mycket och bott utomlands. Våra döttrar har tre namn och två av dem bestämde vi när vi såg barnen, deras tilltalsnamn och ett fanns redan innan i tankarna.Lycka till!

 16. Jag tror att man kan fundera över namn, men inte helt bestämma sig förrän man sett barnet, för det namn man tänkt sig kanske inte alls passar barnet.Vi valde namn som var internationella eftersom vi alltid rest mycket och bott utomlands. Våra döttrar har tre namn och två av dem bestämde vi när vi såg barnen, deras tilltalsnamn och ett fanns redan innan i tankarna.Lycka till!

 17. Eftersom vi inte visste vilket kön vår bebis hade så hade vi två alternativ på pojk- och flicknamn innan vår son föddes. Men när han kom var vi inte säkra på att något av namnen passade. Efter ca 10 dagar bara bestämde vi ett av de namnen och nu känns Malte bara så självklart, men det är inga lätta beslut att ta. Men känn dig inte stressad över det, ni kommer hitta ett passande namn och i Sverige har man iaf 3 månader på sig att bestämma sig 😉Kram kram

 18. Eftersom vi inte visste vilket kön vår bebis hade så hade vi två alternativ på pojk- och flicknamn innan vår son föddes. Men när han kom var vi inte säkra på att något av namnen passade. Efter ca 10 dagar bara bestämde vi ett av de namnen och nu känns Malte bara så självklart, men det är inga lätta beslut att ta. Men känn dig inte stressad över det, ni kommer hitta ett passande namn och i Sverige har man iaf 3 månader på sig att bestämma sig 😉Kram kram

 19. Håller med de flesta här. Namnet bestäms då bebis föds. 😊 Själv har jag nog bestämt mig väldigt sent varenda gång, även om jag funderat under hela graviditeterna.

 20. Håller med de flesta här. Namnet bestäms då bebis föds. 😊 Själv har jag nog bestämt mig väldigt sent varenda gång, även om jag funderat under hela graviditeterna.

 21. Ni har nog rätt allihopa 😊 Så kul att läsa om era berättelser. Tror nog att namn faller på plats när vi får träffat det lilla miraklet! Kram på er alla och tack för fina kommentarer 😊

 22. Ni har nog rätt allihopa 😊 Så kul att läsa om era berättelser. Tror nog att namn faller på plats när vi får träffat det lilla miraklet! Kram på er alla och tack för fina kommentarer 😊

 23. Vi behövde ett namn som passar både i Sverige i Österrike. Min man gillade inte mina namnförslag så jag gick in på Österrikes topp 100 och skrev ner mina favoritnamn sen fick han välja ett av de namnen. Då blev det Adrian och från den dagen var han en liten Adrian, även när han föddes 😊

 24. Vi behövde ett namn som passar både i Sverige i Österrike. Min man gillade inte mina namnförslag så jag gick in på Österrikes topp 100 och skrev ner mina favoritnamn sen fick han välja ett av de namnen. Då blev det Adrian och från den dagen var han en liten Adrian, även när han föddes 😊

 25. Vi hade inte ens spekulerat namn innan Ellie kom. En natt när Peter gick fram o tillbaka o vaggade Henne i några timmar kom Ellie upp i hans huvud o på morgonen därpå började vi kallas henne det. Efter att hon kallats Ellie i 5 veckor typ kom vi på att hon heter nog det nu 😉 hihi. Förresten Ellie har likadan kanin som Filip! Till och med två st, en vit o en ljusbrun 😊 hon älskar dom! Kram

 26. Vi hade inte ens spekulerat namn innan Ellie kom. En natt när Peter gick fram o tillbaka o vaggade Henne i några timmar kom Ellie upp i hans huvud o på morgonen därpå började vi kallas henne det. Efter att hon kallats Ellie i 5 veckor typ kom vi på att hon heter nog det nu 😉 hihi. Förresten Ellie har likadan kanin som Filip! Till och med två st, en vit o en ljusbrun 😊 hon älskar dom! Kram

 27. Jag som tror på spöken, tidigare liv och att allt redan är bestämt i förväg tänkte att bebisen i magen redan har ett namn! Han var döpt innan han ens var påtänkt men jag hade bara inte hört det! Och när jag hör hans namn för första gången så kommer jag att veta att det är rätt! Och jag letade och letade och skrev lista efter lista men inget namn gav mig någon vidare känsla.Sen läste min sambo upp namn ifrån en lista och mitt bland alla namn så läste han upp Hvile… Och där och då så var det som om vi båda alltid vetat att bebisen hetat Hvile, vår älskade son.. Som valt oss! Lilla fina Hvile, nu måste jag gå och titta på honom där han sover! Ha det fint, kram!

 28. Jag som tror på spöken, tidigare liv och att allt redan är bestämt i förväg tänkte att bebisen i magen redan har ett namn! Han var döpt innan han ens var påtänkt men jag hade bara inte hört det! Och när jag hör hans namn för första gången så kommer jag att veta att det är rätt! Och jag letade och letade och skrev lista efter lista men inget namn gav mig någon vidare känsla.Sen läste min sambo upp namn ifrån en lista och mitt bland alla namn så läste han upp Hvile… Och där och då så var det som om vi båda alltid vetat att bebisen hetat Hvile, vår älskade son.. Som valt oss! Lilla fina Hvile, nu måste jag gå och titta på honom där han sover! Ha det fint, kram!

 29. När vi skulle få hampus så hade jag 3 st namn. Å de va hampus, lucas eller Filip. Så sambon fastna bara för hampus. 😊 och när vi skulle få Nicole så hade vi alla andra namn förutom de namnet. Så nämnde jag ” men nicole då”? Men han tyckte inte om de först. Men sen när hon väl skulle komma och jag var ned sövd så hade han sagt till sköterskorna att hon ska heta Nicole utan att vi va överens om de. Så Nicole fick de blir 😊.

 30. När vi skulle få hampus så hade jag 3 st namn. Å de va hampus, lucas eller Filip. Så sambon fastna bara för hampus. 😊 och när vi skulle få Nicole så hade vi alla andra namn förutom de namnet. Så nämnde jag ” men nicole då”? Men han tyckte inte om de först. Men sen när hon väl skulle komma och jag var ned sövd så hade han sagt till sköterskorna att hon ska heta Nicole utan att vi va överens om de. Så Nicole fick de blir 😊.

 31. Eftersom vi inte visste om vi väntade en pojke eller flicka (fast jag var 110% säker på att det var en flicka, modersinstinkt?) så hade vi både pojk och flicknamn, två flicknamn och ett pojknamn som vi tyckte om och vi bestämde först dagen efter förlossningen att det var just en liten Alma vi fått. De andra två namnalternativen var Nour och om det hade varit en pojke så hade det blivit en Walter. Andranamnet ville vi ha efter hennes farfar eftersom han inte är i livet längre. Han hette Lennart, men eftersom det blev en flicka så fick vi göra om namnet lite och så blev det en Lena. Så när hon blir äldre och kommer fråga om sitt andranamn så känns det rätt kul att kunna säga att hon fått sitt andranamn Lena efter sin farfar Lennart.

 32. Eftersom vi inte visste om vi väntade en pojke eller flicka (fast jag var 110% säker på att det var en flicka, modersinstinkt?) så hade vi både pojk och flicknamn, två flicknamn och ett pojknamn som vi tyckte om och vi bestämde först dagen efter förlossningen att det var just en liten Alma vi fått. De andra två namnalternativen var Nour och om det hade varit en pojke så hade det blivit en Walter. Andranamnet ville vi ha efter hennes farfar eftersom han inte är i livet längre. Han hette Lennart, men eftersom det blev en flicka så fick vi göra om namnet lite och så blev det en Lena. Så när hon blir äldre och kommer fråga om sitt andranamn så känns det rätt kul att kunna säga att hon fått sitt andranamn Lena efter sin farfar Lennart.

Lämna ett svar

Relevanta inlägg

Den Ultimata Nybörjarguiden

Har du någonsin känt att din hälsa behöver en nystart? Kanske har du funderat på att komma i form eller ändra dina matvanor, men känner

Marint eller Bovint kollagen?

Artikeln innehåller annonslänkar från Svenskhälsokost.se Kollagen är ett viktigt protein i människokroppen som finns i huden, ben, brosk, leder och ligament. Det spelar en avgörande