LIVE YOUR BEST

Strong looks better naked

Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Certifierad Hälsocoach

Godmorgon,

Igår kväll så var ju M på jobbmiddag och då började jag läsa min nya bok som jag köpte härom dagen, nämligen Khloe Kardashian – “Strong looks better naked”

Strong_looks_better_naked
Jag blev förvånad över hur likt henne jag tänker och hur lika vi fungerar. Jag kunde verkligen relatera i allt hon skrev. Att stänga inne sina känslor och ta ut det som är jobbigt på gymmet, det är någonting som vi två har gemensamt kan man ju lugnt påstå.. Att få svettas av sig och få ut all frustration som man möjligen känner och sen efteråt känna att man inte bara har gjort något bra för ens kropp, utan även för själen.
Khloe_kardashian

Ta bara gårkvällen som ett exempel. En av dom värsta kvällarna på väldigt länge… Barnen var relativt lätta att ha att göra med på kvällen innan det var dags för Filip att sova. Jag hade precis fått Oskar att somna i babysittern och tänkte att jag passande nog skulle hinna med att lägga Filip under tiden Oskar tog en liten kvällslur. Ack så fel jag hade. Så fort jag la ner Filip i sängen så började Oskar gråta. Då var det bara att springa ner och trösta, men då var det någon som ropade “mamma, mamma”. Jag gjorde några tappra försök och sprang upp, ner, upp, ner, upp, ner tusen gånger tills jag insåg att det inte fungerade. Då provade jag att ta in Oskar på Filips rum, men då var det ju bara att ge upp för då var det inte kul längre.. Filip gick upp och protesterade genom att tända lampan och gick ut ur rummet. Då tänkte jag att det bara var att strunta i att försöka få honom att sova och istället låta honom vara vaken lite längre idag. Oskar somnade vid niotiden och efter det var det lite lättare att få Filip att sova också.

När båda pojkarna äntligen sov så kände jag att jag kunde andas igen. Det var en rätt så kämpigt under några timmar, men jag fixade det till slut, dock blev jag irriterad på mig själv att jag inte lyckades bättre och det ända jag kunde tänka på var att jag längtade till gymmet och bokade in mig på ett träningspass som jag kunde gå på idag. Jag fick ett extremt sug efter att få träna, svettas och vara för mig själv för en stund.. Sen satte jag mig och läste Khloes bok och insåg att hon hanterade sina bekymmer på exakt samma sätt.

Jag kom inte så långt i boken innan jag somnade som en stock i min säng. Tyvärr började helvetet igen ungefär 30 minuter efter att jag somnat. Filip gallskrek av rädsla och även fast jag flög upp ur sängen och sprang in till hans rum så räckte det inte.. Han skrek och skrek och det fanns ingenting jag kunde göra för att lugna honom. Jag kramade honom och försökte trösta honom, men han var så ledsen och rädd att han nästan skakade. Jag bar över honom till vårt rum för att jag tänkte att vi kunde sova alla tillsammans, men då skrek han ännu högre och väckte Oskar. Så då provade jag gästrummet, men det gick inte heller… Till slut fick jag gå upp med honom, sätta på tv:n och få honom att tänka på annat, då lugnade han sig. Då fick jag gå upp till Oskar, ge honom ersättning och så somnade han. Sen sprang jag ner till Filip igen och satt med honom till M kom hem.

Jag kände mig misslyckad som mamma att jag inte klarade av att ta hand om min sjuka lilla bebis och min älskade son med nattskräck. Tack och lov att M kom hem vid midnatt och kunde hjälpa mig med Filip. Dock fick jag inte många timmars sömn eftersom Oskar yrade, drömde och sov oroligt under hela natten på grund av sin feber.

Nu är det en ny dag och mina påsar under ögonen är inte bara grå, utan även svullna. Jag känner mig smått illamående och fullständigt utmattad. Men trots detta känner jag ett stort begär att få komma iväg till gymmet och vara för mig själv en stund…

För er som inte är lika taggade på träning som mig kan glatt berätta att det är vilodag från magövningarna idag.

Nu ska jag hälla kallt vatten över huvudet så att jag vaknar till. Hej så länge, vi hörs snart igen!

Dela gärna:

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

0 svar

  1. Leon hade nattskräck när han var mindre, har du hört talas om det? Det sätter oftast igång nästan samma tid varje kväll, innan dem faller in i djupsömn, och vissa barn har mer problem än andra.Googla på det och se om du känner igen dig i hur Filip är på kvällarna, och om du misstänker att det är nattskräck han har så brukar BVC ha många tips att ge.Det kan vara riktigt jobbigt en tid, men det växer bort, Leons försvann efter några år och sen började han gå i sömnen istället. :,)OSLOFRU SVARAR:Jo det är nattskräck han har.. Han sätter sig också upp i sömnen, vilket är lite läskigt. Får hoppas han växer ifrån det snabbt 😉

  2. Leon hade nattskräck när han var mindre, har du hört talas om det? Det sätter oftast igång nästan samma tid varje kväll, innan dem faller in i djupsömn, och vissa barn har mer problem än andra.Googla på det och se om du känner igen dig i hur Filip är på kvällarna, och om du misstänker att det är nattskräck han har så brukar BVC ha många tips att ge.Det kan vara riktigt jobbigt en tid, men det växer bort, Leons försvann efter några år och sen började han gå i sömnen istället. :,)OSLOFRU SVARAR:Jo det är nattskräck han har.. Han sätter sig också upp i sömnen, vilket är lite läskigt. Får hoppas han växer ifrån det snabbt 😉

  3. Min storebror hade nattskräck som barn! Mamma har återberättat att det var fruktansvärt och att hon själv blev rädd p.g.a sättet han skrek på! Sen gick han jätte mycket i sömnen också.. Och kissade på vår låtsaspappa, haha! Men det växte bort, men jag kan tänka mig att det måste vara tufft att gå igenom som förälder!Hoppas Oskar friskar till sig och att Filip får bättre nätter snart! KramOSLOFRU SVARAR:Oj då, får hoppas han inte kissar på oss 😉 Tack snälla. Kram

  4. Min storebror hade nattskräck som barn! Mamma har återberättat att det var fruktansvärt och att hon själv blev rädd p.g.a sättet han skrek på! Sen gick han jätte mycket i sömnen också.. Och kissade på vår låtsaspappa, haha! Men det växte bort, men jag kan tänka mig att det måste vara tufft att gå igenom som förälder!Hoppas Oskar friskar till sig och att Filip får bättre nätter snart! KramOSLOFRU SVARAR:Oj då, får hoppas han inte kissar på oss 😉 Tack snälla. Kram

  5. TV-tittande innan läggdags bidrar ju till nattskräck så det ska ni kanske slippa, har för mig att du skrivit att F alltid tittar på tv innan läggdags och det är ju alltså som gjort för att öka på nattskräcken.Mycket viktigt med stränga rutiner och att alltid väcka barnet samma tid så minskar nattskräcken med.I övrigt skulle jag verkligen råda er att prata med BVC så ni kan få lite professionell hjälp.

  6. TV-tittande innan läggdags bidrar ju till nattskräck så det ska ni kanske slippa, har för mig att du skrivit att F alltid tittar på tv innan läggdags och det är ju alltså som gjort för att öka på nattskräcken.Mycket viktigt med stränga rutiner och att alltid väcka barnet samma tid så minskar nattskräcken med.I övrigt skulle jag verkligen råda er att prata med BVC så ni kan få lite professionell hjälp.

Lämna ett svar

Relevanta inlägg

Den Ultimata Nybörjarguiden

Har du någonsin känt att din hälsa behöver en nystart? Kanske har du funderat på att komma i form eller ändra dina matvanor, men känner

Marint eller Bovint kollagen?

Artikeln innehåller annonslänkar från Svenskhälsokost.se Kollagen är ett viktigt protein i människokroppen som finns i huden, ben, brosk, leder och ligament. Det spelar en avgörande