LIVE YOUR BEST

Skorv på bebis – ta bort eller ha kvar?

Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Certifierad Hälsocoach

Heej!

Det blev ingen träning på oss idag 🙁 Jag är nämligen en sån som googlar allt för att vara säker på att jag gör rätt och idag var en sån dag då jag inte riktigt visste om det var smart att träna eller inte efter förkylning, så jag googlade. Efter att jag läst mängder av artiklar som varnade om att inte börja för tidigt efter en kraftig förkylning så beslutade jag mig för att stanna hemma idag och vänta med träningen tills jag blivit riktigt ordentligt frisk.
Med det sagt så har jag och plutten varit hemma och myst. Han har till min stora förtvivlan fått skorv vilket jag har pillat lite på då och då sen han fick det för några veckor sen. Men idag såg jag att det blivit rätt så tjockt lager med små flan över hela huvudet, så då tog jag i med hårdhandskarna för att få bort skiten en gång för alla!

Lätt som en plätt var det faktiskt när man gör det på rätt sätt. Först så badade vi och hade i rätt så mycket babyolja, så när han kom upp ur badet så var han len som silke. Sen efter att vi torkat, satt på blöja och kläder så tog jag ytterligare lite olja på huvudet. Sen väntade vi en stund och när oljan sjunkit in i huden ordentligt så var det dags för lillen att amma och då tog jag fram en liten borste och började pilla. Eftersom oljan löste upp skorven så var det jättelätt att pilla bort! Jag behövde inte skrubba eller ta i det minsta lilla, utan jag bara drog borsten över huvudet några gånger i olika riktningar så försvann det. 🙂

fa_bort_skorv_pa_bebis

Glad mamma och glad skorv-fri bebis! 😀

Jag vet att det finns olika meningar om hur man ska göra med skorven på sin bebis. Vissa tycker att det ska få sitta kvar och andra är som mig och får lite smått panik och vill få bort det fort som tusan. Det är ju helt ofarligt, men av någon anledning så tycker jag att det ser lite småsnuskigt ut. Jag vet att det inte beror på att bebisen är smutsig, men på något sätt så känns det som det ändå. Vad tycker Du? Har din bebis skorv, låter du det sitta kvar eller tar du bort det? 

Dela gärna:

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

0 svar

 1. Jag tog också bort det tycker som ni andra att det ser småsnuskigt ut. Det var vår BVC kvinna som gav osa en salva att smörja på så det gjorde vi. Då behövde vi inte pilla utan det försvann av sig själv. Himla skönt

 2. Jag tog också bort det tycker som ni andra att det ser småsnuskigt ut. Det var vår BVC kvinna som gav osa en salva att smörja på så det gjorde vi. Då behövde vi inte pilla utan det försvann av sig själv. Himla skönt

 3. Jag tog också bort det tycker som ni andra att det ser småsnuskigt ut. Det var vår BVC kvinna som gav osa en salva att smörja på så det gjorde vi. Då behövde vi inte pilla utan det försvann av sig själv. Himla skönt

 4. Jag tog också bort det tycker som ni andra att det ser småsnuskigt ut. Det var vår BVC kvinna som gav osa en salva att smörja på så det gjorde vi. Då behövde vi inte pilla utan det försvann av sig själv. Himla skönt

 5. jag tar bort de .med baby olja ,fast några av barnen har vi inte fått bort de på då rakade vi av håret för de fanns så mycket och när vi hade gjort de så försvann de snabbt de hade så mycket hår och håret var som svinto med massor av knutor så då fick det bli så gick inte att ta skorvet annars

 6. jag tar bort de .med baby olja ,fast några av barnen har vi inte fått bort de på då rakade vi av håret för de fanns så mycket och när vi hade gjort de så försvann de snabbt de hade så mycket hår och håret var som svinto med massor av knutor så då fick det bli så gick inte att ta skorvet annars

 7. jag tar bort de .med baby olja ,fast några av barnen har vi inte fått bort de på då rakade vi av håret för de fanns så mycket och när vi hade gjort de så försvann de snabbt de hade så mycket hår och håret var som svinto med massor av knutor så då fick det bli så gick inte att ta skorvet annars

 8. jag tar bort de .med baby olja ,fast några av barnen har vi inte fått bort de på då rakade vi av håret för de fanns så mycket och när vi hade gjort de så försvann de snabbt de hade så mycket hår och håret var som svinto med massor av knutor så då fick det bli så gick inte att ta skorvet annars

 9. Vi gjorde som deg, brukte masse babyolje og en liten kam, så gikk det av superlett. Måtte ikke bruke noe kraft.Vakker liten gutt du har <3

 10. Vi gjorde som deg, brukte masse babyolje og en liten kam, så gikk det av superlett. Måtte ikke bruke noe kraft.Vakker liten gutt du har <3

 11. Vi gjorde som deg, brukte masse babyolje og en liten kam, så gikk det av superlett. Måtte ikke bruke noe kraft.Vakker liten gutt du har <3

 12. Vi gjorde som deg, brukte masse babyolje og en liten kam, så gikk det av superlett. Måtte ikke bruke noe kraft.Vakker liten gutt du har <3

 13. Min alex är 14 månade och har fortfarande kvar. Han föddes med jätte kalufs som bara blivit tjockare sen dess så det syns inte. Men jag känner det och försöker ibland pilla och ibland kör jag med luskam efter bad men det är svårt att få bort pga allt hår. Annars hade jag tog tagit bort allt.

 14. Min alex är 14 månade och har fortfarande kvar. Han föddes med jätte kalufs som bara blivit tjockare sen dess så det syns inte. Men jag känner det och försöker ibland pilla och ibland kör jag med luskam efter bad men det är svårt att få bort pga allt hår. Annars hade jag tog tagit bort allt.

 15. Min alex är 14 månade och har fortfarande kvar. Han föddes med jätte kalufs som bara blivit tjockare sen dess så det syns inte. Men jag känner det och försöker ibland pilla och ibland kör jag med luskam efter bad men det är svårt att få bort pga allt hår. Annars hade jag tog tagit bort allt.

 16. Min alex är 14 månade och har fortfarande kvar. Han föddes med jätte kalufs som bara blivit tjockare sen dess så det syns inte. Men jag känner det och försöker ibland pilla och ibland kör jag med luskam efter bad men det är svårt att få bort pga allt hår. Annars hade jag tog tagit bort allt.

 17. Vår bvc sköterska sa att det måste bort, då det kan hämma hårväxten om det sitter kvar. Så vi har precis som du smörjt in med babyolja vid bad och sen försiktigt pillat bort det. Som tur var hade vår dotter inte så mycket skorv. En del barn får ju verkligen jätte mycket!

 18. Vår bvc sköterska sa att det måste bort, då det kan hämma hårväxten om det sitter kvar. Så vi har precis som du smörjt in med babyolja vid bad och sen försiktigt pillat bort det. Som tur var hade vår dotter inte så mycket skorv. En del barn får ju verkligen jätte mycket!

 19. Vår bvc sköterska sa att det måste bort, då det kan hämma hårväxten om det sitter kvar. Så vi har precis som du smörjt in med babyolja vid bad och sen försiktigt pillat bort det. Som tur var hade vår dotter inte så mycket skorv. En del barn får ju verkligen jätte mycket!

 20. Vår bvc sköterska sa att det måste bort, då det kan hämma hårväxten om det sitter kvar. Så vi har precis som du smörjt in med babyolja vid bad och sen försiktigt pillat bort det. Som tur var hade vår dotter inte så mycket skorv. En del barn får ju verkligen jätte mycket!

 21. Jag kan inte låta bli att pilla så skrovet på min 2-månader gamla dotter åker bort! Sonen som är 2,5 år brukar få sårskorpor bortpillade, jag har helt enkelt lite svårt att låta utstickande hud vara ifred 😉 Gör precis som du, badar med babyolja och sedan på med extra olja. Nu har min dotter inget skorv i hårbotten utan över ögonen och näsan. Det ser så snuskigt ut så jag kan bara inte låta det vara kvar!

 22. Jag kan inte låta bli att pilla så skrovet på min 2-månader gamla dotter åker bort! Sonen som är 2,5 år brukar få sårskorpor bortpillade, jag har helt enkelt lite svårt att låta utstickande hud vara ifred 😉 Gör precis som du, badar med babyolja och sedan på med extra olja. Nu har min dotter inget skorv i hårbotten utan över ögonen och näsan. Det ser så snuskigt ut så jag kan bara inte låta det vara kvar!

 23. Jag kan inte låta bli att pilla så skrovet på min 2-månader gamla dotter åker bort! Sonen som är 2,5 år brukar få sårskorpor bortpillade, jag har helt enkelt lite svårt att låta utstickande hud vara ifred 😉 Gör precis som du, badar med babyolja och sedan på med extra olja. Nu har min dotter inget skorv i hårbotten utan över ögonen och näsan. Det ser så snuskigt ut så jag kan bara inte låta det vara kvar!

 24. Jag kan inte låta bli att pilla så skrovet på min 2-månader gamla dotter åker bort! Sonen som är 2,5 år brukar få sårskorpor bortpillade, jag har helt enkelt lite svårt att låta utstickande hud vara ifred 😉 Gör precis som du, badar med babyolja och sedan på med extra olja. Nu har min dotter inget skorv i hårbotten utan över ögonen och näsan. Det ser så snuskigt ut så jag kan bara inte låta det vara kvar!

 25. Jag fick rådet att inte ta bort det. Dels hade vår son massvis med hår så vår bvc sköterska sa att det skulle bli svårt, sen har jag hört att det kan bli inflammerat.Pillade på det men jämna mellanrum ändå så nu två år senare är det nästan helt borta. Däremot har man aldrig sett det på grund av allt hår.

 26. Jag fick rådet att inte ta bort det. Dels hade vår son massvis med hår så vår bvc sköterska sa att det skulle bli svårt, sen har jag hört att det kan bli inflammerat.Pillade på det men jämna mellanrum ändå så nu två år senare är det nästan helt borta. Däremot har man aldrig sett det på grund av allt hår.

 27. Jag fick rådet att inte ta bort det. Dels hade vår son massvis med hår så vår bvc sköterska sa att det skulle bli svårt, sen har jag hört att det kan bli inflammerat.Pillade på det men jämna mellanrum ändå så nu två år senare är det nästan helt borta. Däremot har man aldrig sett det på grund av allt hår.

 28. Jag fick rådet att inte ta bort det. Dels hade vår son massvis med hår så vår bvc sköterska sa att det skulle bli svårt, sen har jag hört att det kan bli inflammerat.Pillade på det men jämna mellanrum ändå så nu två år senare är det nästan helt borta. Däremot har man aldrig sett det på grund av allt hår.

 29. Jag fick rådet att inte ta bort det. Dels hade vår son massvis med hår så vår bvc sköterska sa att det skulle bli svårt, sen har jag hört att det kan bli inflammerat.Pillade på det men jämna mellanrum ändå så nu två år senare är det nästan helt borta. Däremot har man aldrig sett det på grund av allt hår.

 30. Jag fick rådet att inte ta bort det. Dels hade vår son massvis med hår så vår bvc sköterska sa att det skulle bli svårt, sen har jag hört att det kan bli inflammerat.Pillade på det men jämna mellanrum ändå så nu två år senare är det nästan helt borta. Däremot har man aldrig sett det på grund av allt hår.

 31. De va min sysselsättning när ja amma. Satt å pilla lite gran. Va helt perfekt för en rastlös morsa haha

 32. De va min sysselsättning när ja amma. Satt å pilla lite gran. Va helt perfekt för en rastlös morsa haha

 33. De va min sysselsättning när ja amma. Satt å pilla lite gran. Va helt perfekt för en rastlös morsa haha

 34. De va min sysselsättning när ja amma. Satt å pilla lite gran. Va helt perfekt för en rastlös morsa haha

 35. De va min sysselsättning när ja amma. Satt å pilla lite gran. Va helt perfekt för en rastlös morsa haha

 36. De va min sysselsättning när ja amma. Satt å pilla lite gran. Va helt perfekt för en rastlös morsa haha

Lämna ett svar

Relevanta inlägg

Marint eller Bovint kollagen?

Artikeln innehåller annonslänkar från Svenskhälsokost.se Kollagen är ett viktigt protein i människokroppen som finns i huden, ben, brosk, leder och ligament. Det spelar en avgörande

Effektiv viktnedgång

Letar du efter effektiva sätt att gå ner i vikt? Viktnedgång är en vanlig målsättning för många människor, och det finns flera strategier och metoder

Protein

Proteiner och muskeluppbyggnad är två tätt sammanlänkade begrepp inom området träning och fysisk prestation. Protein spelar en avgörande roll i att bygga upp och reparera

Hur påverkar hormoner vikten?

Efter att jag har hjälpt hundratals kvinnor att lyckas med sin viktnedgång så har jag tydligt sett att det inte bara är kost och träning