LIVE YOUR BEST

Resistance band Workout

Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Certifierad Hälsocoach

Sponsrat inlägg

Hej på er!Som tvåbarnsmamma så är det inte alltid helt säkert att man får möjlighet att åka iväg till gymmet, så därför händer det rätt så ofta att jag tränar hemma istället. Självklart går det att träna med sin egen kroppsvikt, men ibland så vill jag gärna använda mina muskler lite extra och då är det oerhört effektivt att använda något som kallas för Bodyweight resistance band!träna_med_bandJag tänkte att jag skulle dela med mig av mina favoritövningar med band och jag gör alla övningarna 3*15 gånger. Jag har köpt mina band på Rusta för 149, men om ni önskar att köpa ordentliga band som verkligen håller fin kvalitet och ger perfekt motstånd så kan ni hitta det HÄR.Först stretchar jag lite grann och sen startar jag med:BICEPSSe till att hålla armbågen stilla och endast använda dig utav underarmarna när du lyfter bandet uppåt.bicepsTRICEPSSe till att hålla armbågen stilla och endast använda dig utav underarmen när du gör dessa triceps-övningar.TRICEPSTRICEPS 2Jag älskar att träna triceps och gör därför två olika tricepsövningar som är rätt så lika varandra, men som tar på lite olika ställen på muskeln.tricepsBRÖSTHa raka armar och lyft bandet upp så högt du kan, men inte över axelhöjd.BRÖSTJag kör även två stycken bröstövningar och kortar ner bandet en aning och tar det bakom ryggen för att ge lite trögare motstånd.BRÖST 2BRÖST2RYGGSträck på dig, spänn coren och se till att dra ihop skulderbladen när du drar bandet bak.ryggRUMPAAnvänd ett bord eller liknande som du kan dra bandet runt. Sätt fast foten i handtagen, sträck på dig och dra ena benet bakåt tills det tar emot.rumpaKOMBINATION  – RUMPA + AXLARDenna övningen är superbra och känns rejält i hela kroppen! Jag har en väldigt liten rumpa och vill därför träna den lite extra. Se till att komma ner i 90grader och var noga med att inte knät kommer framför tårna. När du sträcker benet så tar du upp armarna så högt du kan, men inte över axelhöjd. Byt ben och gör 15*3 på båda benen.kombinationsträningMAGEStäll dig på bandet, korsa det och ställ dig upp. Spänn coren, stå still med benen och rör endast överkroppen fram och tillbaka. Dessa magövningar gör jag 3*25.mage_träna_med_bandOm ni tagit igenom er och gjort alla dessa övningarna så kan jag lova er att ni kommer känna det i hela kroppen. Det kan ge ordentligt med träningsvärk, så stretcha gärna efter träningen också så gör det inte liiiika ont imorgon! Och kom ihåg – det finns inga ursäkter till att inte träna. Det är så lätt att få det till bara man ger sig tusan på det. Hemmaträning är otroligt effektivt och man behöver inte komma iväg till gymmet bara för att röra på sig lite grann! 😉mamma_träningJag har också två små barn att ta hand om och visst får jag inte alltid vara helt och hållet ifred när jag tränar, men det gör ingenting! Det är bara mysigt att bli avbruten ibland av min lilla älskling så jag får andas lite grann 😉 

Dela gärna:

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

0 svar

Lämna ett svar

Relevanta inlägg

Den Ultimata Nybörjarguiden

Har du någonsin känt att din hälsa behöver en nystart? Kanske har du funderat på att komma i form eller ändra dina matvanor, men känner

Marint eller Bovint kollagen?

Artikeln innehåller annonslänkar från Svenskhälsokost.se Kollagen är ett viktigt protein i människokroppen som finns i huden, ben, brosk, leder och ligament. Det spelar en avgörande