LIVE YOUR BEST

Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Certifierad Hälsocoach

Godmorgon!

Nu börjar jag bli rätt så kluven på hur jag önskar att göra med amningen på nätterna. Det är nämligen så att jag och Oskar ligger halvsovandes/vakna från att han vaknar första gången på natten, vilket kan bli redan från kl 2, som det var i natt. Han vaknar i sin vagga och är hungrig och då tar jag upp honom till mig och ammar så att han somnar om, men sen vaknar han efter ca 30 igen och så håller det på så hela natten. Det känns inte som att han är riktigt nöjd utan ligger och vrider på sig och sparkar med benen och det gör att jag sover väldigt, väldigt dåligt. I början så var det helt okej eftersom jag kände att jag hade energi ändå eftersom jag ofta fick sova dom första timmarna tills han vaknade. Men nu börjar det ta på mig mer och mer och jag känner mig mer och mer sliten för varje natt som går med alldeles för lite sömn.. Jag har som mål att amma till Oskar är 6 månader för det var så länge jag ammade Filip. Sen börjar man ju med lite gröt och smakprover blir till mindre måltider och då dör liksom amningen ut, vilket jag tycker är helt okej. Men nu har det gått 7 veckor och jag sliter verkligen på nätterna. Jag vet seriöst inte hur länge till jag klarar. Ett alternativ är ju att ge på flaska på nätterna och lägga tillbaka honom i sin vagga så att vi inte väcker varandra när vi rör oss när vi ligger jämte varandra.. Men om jag ger flaska hela nätterna så är jag rädd att min mjölkproduktion kommer att dö ut.. och jag har ju inte lust att sluta amma helt än. Uff, vilket dilemma.

Känner jag mig själv rätt så kommer jag att stå ut, hur jobbigt det än är, eftersom jag vet att det är det bästa för mitt barn om jag ammar. Så lite mindre än 5 månader till ska jag nog klara av.

Till något helt annat. Nu är vi vakna och har gått ner i vardagsrummet och lagt Oskar i babysittern under våran kristallkrona som min älskade älskling älskar att ligga och kolla på.

Oskar

Han ligger och ser på kristallerna glimra och är så farsinerad och kan ligga länge, länge och se när det glittrar. Ibland jollrar han till och ler och jag kan inte låta bli att fyllas av kärlek när jag ser att han verkar känna sig så fridfull.

kristallkronaVi har tänt en brasa här hemma och har börjat plocka fram lite frukost. Som ni vet så älskar jag söndagar eftersom allt är så stilla och fridfullt. Förhoppningsvis så ska det bli rätt så fint väder idag så vi tänkte packa en liten picknickväska och gå ut i skogen. Filip älskar att springa runt i naturen och utforska, så jag tänkte passa på att leta svamp och M ska fiska. Sen ska vi grilla korv och dricka varm choklad. Perfekt söndagsaktivitet!

Hoppas ni alla får ett fint avslut på denna helgen och tar vara på denna fina söndag. Kramkram

Dela gärna:

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

0 svar

 1. Han är nog i tillväxtperiod. Då behöver han mer och sättet att få din mjölk att öka är att äta oftare. Det är slitsamt.Jag kunde inte amma första barnet helt utan varvade med flaska. Vid 4 månader blev det smakportioner.Andra barnet ammade jag helt i fyra månader. Sen smakportioner och amning. Hon sov mkt mkt sämre än första barnet. Vaknade natt hela tiden. Jag började ge flaska en ggn sent på kvällen sånjag såg att hon fick i sig. Hon vaknade ändå. För hon var i utvecklingsstadie som gör många barn ettriga och missnöjda.jättevanligt. jag lindade in henne i filt då jag gav flaskan/ammade och la ner henne i sängen inlindad i filten så värme o närhet inte försvann. Ibland sov hon tjugo minuter. Ibland en timme. Hon sov aldrig bra i flera månader. Började inte förrän vid 1 år.Hoppas det ordnar sig för dig. Kram

 2. Han är nog i tillväxtperiod. Då behöver han mer och sättet att få din mjölk att öka är att äta oftare. Det är slitsamt.Jag kunde inte amma första barnet helt utan varvade med flaska. Vid 4 månader blev det smakportioner.Andra barnet ammade jag helt i fyra månader. Sen smakportioner och amning. Hon sov mkt mkt sämre än första barnet. Vaknade natt hela tiden. Jag började ge flaska en ggn sent på kvällen sånjag såg att hon fick i sig. Hon vaknade ändå. För hon var i utvecklingsstadie som gör många barn ettriga och missnöjda.jättevanligt. jag lindade in henne i filt då jag gav flaskan/ammade och la ner henne i sängen inlindad i filten så värme o närhet inte försvann. Ibland sov hon tjugo minuter. Ibland en timme. Hon sov aldrig bra i flera månader. Började inte förrän vid 1 år.Hoppas det ordnar sig för dig. Kram

 3. Han är nog i tillväxtperiod. Då behöver han mer och sättet att få din mjölk att öka är att äta oftare. Det är slitsamt.Jag kunde inte amma första barnet helt utan varvade med flaska. Vid 4 månader blev det smakportioner.Andra barnet ammade jag helt i fyra månader. Sen smakportioner och amning. Hon sov mkt mkt sämre än första barnet. Vaknade natt hela tiden. Jag började ge flaska en ggn sent på kvällen sånjag såg att hon fick i sig. Hon vaknade ändå. För hon var i utvecklingsstadie som gör många barn ettriga och missnöjda.jättevanligt. jag lindade in henne i filt då jag gav flaskan/ammade och la ner henne i sängen inlindad i filten så värme o närhet inte försvann. Ibland sov hon tjugo minuter. Ibland en timme. Hon sov aldrig bra i flera månader. Började inte förrän vid 1 år.Hoppas det ordnar sig för dig. Kram

 4. Han är nog i tillväxtperiod. Då behöver han mer och sättet att få din mjölk att öka är att äta oftare. Det är slitsamt.Jag kunde inte amma första barnet helt utan varvade med flaska. Vid 4 månader blev det smakportioner.Andra barnet ammade jag helt i fyra månader. Sen smakportioner och amning. Hon sov mkt mkt sämre än första barnet. Vaknade natt hela tiden. Jag började ge flaska en ggn sent på kvällen sånjag såg att hon fick i sig. Hon vaknade ändå. För hon var i utvecklingsstadie som gör många barn ettriga och missnöjda.jättevanligt. jag lindade in henne i filt då jag gav flaskan/ammade och la ner henne i sängen inlindad i filten så värme o närhet inte försvann. Ibland sov hon tjugo minuter. Ibland en timme. Hon sov aldrig bra i flera månader. Började inte förrän vid 1 år.Hoppas det ordnar sig för dig. Kram

 5. Hej! Jag känner verkligen igen mig i det du beskriver. Våran son föddes helt plötsligt i V30 så efter veckor på sjukhus med sondmatning, lära att amma, pumpning, amningsnapp och tillslut fungerande amning. Första 5 månaderna åt han varannan timme dygnet runt och sen dess glesare på dagen men fortfarande ofta om nätterna. Han är 7 månader idag. Med en storebror bara drygt 15 månader äldre har det varit tufft många gånger. Vi försöker med flaska och smakisar för att jag ska så småningom slippa vara matmaskin/napp. Gör det som känns bäst för er. Sömn är viktigt och huvudsaken han blir mätt och frodas 😊 Kram

 6. Hej! Jag känner verkligen igen mig i det du beskriver. Våran son föddes helt plötsligt i V30 så efter veckor på sjukhus med sondmatning, lära att amma, pumpning, amningsnapp och tillslut fungerande amning. Första 5 månaderna åt han varannan timme dygnet runt och sen dess glesare på dagen men fortfarande ofta om nätterna. Han är 7 månader idag. Med en storebror bara drygt 15 månader äldre har det varit tufft många gånger. Vi försöker med flaska och smakisar för att jag ska så småningom slippa vara matmaskin/napp. Gör det som känns bäst för er. Sömn är viktigt och huvudsaken han blir mätt och frodas 😊 Kram

 7. Hej! Jag känner verkligen igen mig i det du beskriver. Våran son föddes helt plötsligt i V30 så efter veckor på sjukhus med sondmatning, lära att amma, pumpning, amningsnapp och tillslut fungerande amning. Första 5 månaderna åt han varannan timme dygnet runt och sen dess glesare på dagen men fortfarande ofta om nätterna. Han är 7 månader idag. Med en storebror bara drygt 15 månader äldre har det varit tufft många gånger. Vi försöker med flaska och smakisar för att jag ska så småningom slippa vara matmaskin/napp. Gör det som känns bäst för er. Sömn är viktigt och huvudsaken han blir mätt och frodas 😊 Kram

 8. Hej! Jag känner verkligen igen mig i det du beskriver. Våran son föddes helt plötsligt i V30 så efter veckor på sjukhus med sondmatning, lära att amma, pumpning, amningsnapp och tillslut fungerande amning. Första 5 månaderna åt han varannan timme dygnet runt och sen dess glesare på dagen men fortfarande ofta om nätterna. Han är 7 månader idag. Med en storebror bara drygt 15 månader äldre har det varit tufft många gånger. Vi försöker med flaska och smakisar för att jag ska så småningom slippa vara matmaskin/napp. Gör det som känns bäst för er. Sömn är viktigt och huvudsaken han blir mätt och frodas 😊 Kram

 9. Hej! Kanske behöver han inte äta på natten utan vill bara känna att någon är där? Min tremånaders har inte ätit mellan 21-05 på några veckor men vaknar ändå flera gånger och vill att man stoppar i nappen. Det är också ganska slitsamt men då kan vi turas om på nätterna, jah och min man. Annars vill jag också ja tips på att få dem att sova utan ett knyst nätterna igenom 😊 Heja oss som kämpar på nätterna (och dagarna)!

 10. Hej! Kanske behöver han inte äta på natten utan vill bara känna att någon är där? Min tremånaders har inte ätit mellan 21-05 på några veckor men vaknar ändå flera gånger och vill att man stoppar i nappen. Det är också ganska slitsamt men då kan vi turas om på nätterna, jah och min man. Annars vill jag också ja tips på att få dem att sova utan ett knyst nätterna igenom 😊 Heja oss som kämpar på nätterna (och dagarna)!

 11. Hej! Kanske behöver han inte äta på natten utan vill bara känna att någon är där? Min tremånaders har inte ätit mellan 21-05 på några veckor men vaknar ändå flera gånger och vill att man stoppar i nappen. Det är också ganska slitsamt men då kan vi turas om på nätterna, jah och min man. Annars vill jag också ja tips på att få dem att sova utan ett knyst nätterna igenom 😊 Heja oss som kämpar på nätterna (och dagarna)!

 12. Hej! Kanske behöver han inte äta på natten utan vill bara känna att någon är där? Min tremånaders har inte ätit mellan 21-05 på några veckor men vaknar ändå flera gånger och vill att man stoppar i nappen. Det är också ganska slitsamt men då kan vi turas om på nätterna, jah och min man. Annars vill jag också ja tips på att få dem att sova utan ett knyst nätterna igenom 😊 Heja oss som kämpar på nätterna (och dagarna)!

Lämna ett svar

Relevanta inlägg

Den Ultimata Nybörjarguiden

Har du någonsin känt att din hälsa behöver en nystart? Kanske har du funderat på att komma i form eller ändra dina matvanor, men känner

Marint eller Bovint kollagen?

Artikeln innehåller annonslänkar från Svenskhälsokost.se Kollagen är ett viktigt protein i människokroppen som finns i huden, ben, brosk, leder och ligament. Det spelar en avgörande