LIVE YOUR BEST

Idiotiskt av bloggare att sälja C9!!!

Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Certifierad Hälsocoach

Hej på er,

Först och främst vill jag säga att det jag kommer att skriva i detta inlägg är mina åsikter och vad jag tycker. Jag pratar inte för någon annan än mig själv.

Det har varit ett väldigt hett ämne från den ena bloggaren till den andra angående någonting som kallas för C9. Detta är en metod som påstås få dig att gå ner i vikt på extremt kort tid, med andra ord BANTNING.

Att stora bloggare skriver om detta och uppmuntrar sina läsare att köpa C9 och testa själva är helt SJUKT enligt min mening. Hur kan man som förebild med tusentals läsare uppmana sina läsare att banta? Att dessutom tjata på dom att spendera sina pengar och köpa den här så kallade “detox-kuren” är ju bara för att dom själva ska tjäna pengar på det. Har du som bloggare skrivit om detta så tycker jag seriöst att du har sjunkit till den lägsta möjliga nivån, då du inte bara utsätter din kropp  för svält, utan även vill att folk ska betala Dig pengar för att själva svälta sig själva. Och för vad egentligen? Gå ner 5kg i vikt på en vecka för att sedan gå upp varenda kilo igen veckan därpå?

För vissa verkar det bara handla om att tjäna pengar på sina läsare vilket jag tycker är väldigt synd och inte alls den anledningen man borde blogga för. Man ska vara rädd om sina läsare och välja sina sponsorer och samarbetspartners med omsorg. Våra läsare lyssnar på oss och tror på det vi har att säga, så att lura på någon något så dumt som “C9” gör mig rätt så förbannad och ledsen över vad en del bloggare väljer att göra, endast för att tjäna pengar… 🙁

Jag har blivit erbjuden att sälja C9 av 3 olika personer. Personerna i fråga har lovat mig guld och gröna skogar om jag börjar sälja det här konceptet som kommer från ett företag som heter “Forever”. Detta är bara bluff och båg enligt mig. Dom vill alltså att man ska köpa in dessa svält-produkter själv för att sedan tjata på sina läsare att köpa dom av en för ett dyrare pris. På så sätt tjänar alltså bloggaren pengar. Sen är det ett pyramidspel där bloggarna ifråga försöker rekrytera nya säljare av Forevers produkter som dom sedan tjänar en slant av.. Osv osv.

Detta hade säkert varit en kul idé om det var något fint man sålde. Men nu handlar det om bantningspreparat! Hallå!! Sen när har det varit en bra idé att tipsa sina läsare om att svälta sig själva!? Det här gör mig förbannad!

NEJ_till_c9

Bantning är en kortsiktig lösning som bara gör att man går ner i vikt för stunden. Så fort man slutar banta så går man upp varenda kilo igen (om inte ännu mer!). Det är hemskt att banta och det man gör är att utsätta kroppen för chock, vilket genererar i att kroppen samlar på sig fett för att förbereda sig för svält. Kroppen måste alltså samla på fett för att kunna överleva när man inte tillför kroppen tillräckligt med energi. Dessutom går man ju och mår dåligt under hela bantningsperioden och det enda man tänker på är mat. Det här är fullkomligt absurt och någonting som jag verkligen inte står för eller tror på.

Vill du gå ner i vikt så sätt upp en långsiktig och realistisk plan. Få in träning som en livstil i din vardag och någonting som du bestämmer dig för att göra resten av livet. Bestäm dig för att leva ett sundare liv, men utan svält! Det finns många smarta sätt att förlora dom där extra kilorna på, men det innebär att ändra på sin livsstil och göra sunda val. Ingen svält – bara sunt förnuft!

Vi bloggare med tusentals läsare framstår för många som förebilder. Då är det väl desto viktigare att föregå med gott exempel och visa våra läsare vad som är rätt och inte fullkomligt fel. Självklart får du som bloggare välja att göra som du vill med din egen kropp och om du önskar att svälta dig själv så fine, gör det! MEN, uppmuntra för guds skull inte dina läsare att ta samma korkade beslut som du gör!

Eftersom jag inte känner att jag får ut all min frustration genom att skriva så har jag även berättat vad jag menar på en video som ni kan se här:

https://youtu.be/ol3G3clXVkE

Jag hoppas att jag har lyckats nå ut till så många som möjligt med det här med C9 och att INGEN väljer att köpa dessa idiotiska produkter av någon blåst bloggare som bara är ute efter att tjäna pengar genom att svälta sina läsare. Grrrr! Dumma, dumma bloggare.

C9_recension

Dela gärna detta inlägg på era sociala medier om ni är eniga i det jag skriver så att fler får reda på sanningen bakom Forevers sätt att tjäna pengar – genom att svälta unga pojkar och flickor som ser upp till sina favoritbloggare.. Sprid sanningen – stoppa svälten!

Vill du läsa mer om Forever Living och C9 så kan du läsa mina andra inlägg om ämnet:

Forever Living – Ett hjärntvättande företag

Forever Living – Ett “pyramidspel”

toppbloggare

Dela gärna:

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

0 svar

 1. BRA inlägg! För en hälsosam livstil som är långsiktig och sund behöver man äta ordentligt- men bra mat. (Även om det tar längre tid att få resultat, men de är mer hållbara.)Trist att många bloggare med unga och lättpåverkade läsare marknadsför detta.

 2. BRA inlägg! För en hälsosam livstil som är långsiktig och sund behöver man äta ordentligt- men bra mat. (Även om det tar längre tid att få resultat, men de är mer hållbara.)Trist att många bloggare med unga och lättpåverkade läsare marknadsför detta.

 3. Kanonbra inlägg!Jag kan bara hålla med. Har sett detta i var och varannan blogg där bloggerskan oftast är under 30, har fått stor läsekrets och mycket samarbeten och spons. Det är så man mår illa av vissa bloggar . Nämner inga namn men ni förstår nog vilka jag syftar på 😉

 4. Kanonbra inlägg!Jag kan bara hålla med. Har sett detta i var och varannan blogg där bloggerskan oftast är under 30, har fått stor läsekrets och mycket samarbeten och spons. Det är så man mår illa av vissa bloggar . Nämner inga namn men ni förstår nog vilka jag syftar på 😉

 5. Väldigt viktigt att skriva om sånt här! Nu skulle jag aldrig köpt C9 anyways men det finns dem som är väldigt onöjda med sina kroppar och går lätt på såna här saker… Hoppas att de som bloggat om C9 läser detta! Väldigt bra inlägg <3

 6. Väldigt viktigt att skriva om sånt här! Nu skulle jag aldrig köpt C9 anyways men det finns dem som är väldigt onöjda med sina kroppar och går lätt på såna här saker… Hoppas att de som bloggat om C9 läser detta! Väldigt bra inlägg <3

 7. Hej!Tack för att du tar upp detta hemska skiten!Tänkte köpa det men när jag läste på om företaget så insåg jag vilket hemskt företag det är till fullo 😟 😟Uppenbart att bloggarna får rejält betalt av företaget & vill sälja boxarna till varje pris!Folk som går på detta efter att ha läst dom negativa effekterna är dumma i huvudet :/Det är ett pyramid företag som helt struntar i sina kunder som bara vill åt pengarna till varje pris!Att lägga ut före & efter bilder är bara så jävla sjukt bevisar ju bara att dom vill åt dina pengar 😟 😟Nej ni som använder C9 är bara pengakåta personer väx upp någon gång!

 8. Hej!Tack för att du tar upp detta hemska skiten!Tänkte köpa det men när jag läste på om företaget så insåg jag vilket hemskt företag det är till fullo 😟 😟Uppenbart att bloggarna får rejält betalt av företaget & vill sälja boxarna till varje pris!Folk som går på detta efter att ha läst dom negativa effekterna är dumma i huvudet :/Det är ett pyramid företag som helt struntar i sina kunder som bara vill åt pengarna till varje pris!Att lägga ut före & efter bilder är bara så jävla sjukt bevisar ju bara att dom vill åt dina pengar 😟 😟Nej ni som använder C9 är bara pengakåta personer väx upp någon gång!

 9. Nu är du väl ute på hal is i alla fall, har du tagit reda på vad forever living är för något? Jag säljer forever och är väldigt nöjd med dom varorna. Har du provat något? Det är absolut inget pyramidspel det är förbjudet, och C9 är varken nån bantning eller detox utan ett sätt att ändra sina matvanor, få ett annat tänk kring mat och träning. Man äter mycket frukt och grönsaker, riktiga matportioner med rätt sammansatt mat, inte bara ett par tabletter om dagen.Aloe vera är en väldigt gammal växt och har alltid används till sår och omläggningar. Man kan få ett eget kundnr och bara handla till sig själv eller sälja som jag gör, har tagit in det i mitt företag. Rekommenderar det till min kunder eftersom jag vet att det är bra varor. Vist är det dom högsta cheferna som tjänar mest men så är det ju ute i arbetslivet och vet du…Landsting, kommun …Vill du har mer information så är du välkommen att skicka mail till mig birgitta@wellcarevastervik.seVad beträffar C9 så har jag gjort det själv och är väldigt nöjd med resultatet sötsuget är borta, dragit ner på kaffet och mår väldigt bra. Jag packar inte på någon någonting, men det är klart om man är ung och osäker kan det väl gå överstyr.Jag är inte under 30 utan närmare 60 och har den erfarenhetan av livet som behövs. Ha en skön dag.

 10. Nu är du väl ute på hal is i alla fall, har du tagit reda på vad forever living är för något? Jag säljer forever och är väldigt nöjd med dom varorna. Har du provat något? Det är absolut inget pyramidspel det är förbjudet, och C9 är varken nån bantning eller detox utan ett sätt att ändra sina matvanor, få ett annat tänk kring mat och träning. Man äter mycket frukt och grönsaker, riktiga matportioner med rätt sammansatt mat, inte bara ett par tabletter om dagen.Aloe vera är en väldigt gammal växt och har alltid används till sår och omläggningar. Man kan få ett eget kundnr och bara handla till sig själv eller sälja som jag gör, har tagit in det i mitt företag. Rekommenderar det till min kunder eftersom jag vet att det är bra varor. Vist är det dom högsta cheferna som tjänar mest men så är det ju ute i arbetslivet och vet du…Landsting, kommun …Vill du har mer information så är du välkommen att skicka mail till mig birgitta@wellcarevastervik.seVad beträffar C9 så har jag gjort det själv och är väldigt nöjd med resultatet sötsuget är borta, dragit ner på kaffet och mår väldigt bra. Jag packar inte på någon någonting, men det är klart om man är ung och osäker kan det väl gå överstyr.Jag är inte under 30 utan närmare 60 och har den erfarenhetan av livet som behövs. Ha en skön dag.

 11. Bra skrivet finns väl andra “naturliga” tillvägagångssätt för viktnedgång man kan ju t.ex börja röra på sig mer..motion o att man tänker på vad man stoppar i sig. Vägrar stoppa i mig bantningspreparat! Börjar bli trött att se kombinationen C9 nu i olika sammanhang!

 12. Bra skrivet finns väl andra “naturliga” tillvägagångssätt för viktnedgång man kan ju t.ex börja röra på sig mer..motion o att man tänker på vad man stoppar i sig. Vägrar stoppa i mig bantningspreparat! Börjar bli trött att se kombinationen C9 nu i olika sammanhang!

 13. c9 är absolut ingen bantningskur eller detox, den säljaren som försöker sälja detta som en bantningskur gör helt fel. C9 är en utrensning av kroppen, en kickstart. Du svälter INTE dig själv. Det du gör på dessa 9 dagar är att rensa ur kroppen på alla dess slaggprodukter. Klar som tusan man kan förlora lite vikt men det är bara vätska man förlorar, för den som VILL gå ner i vikt är detta såklart ett bra steg för att se snabb resultat och framförallt att börja på rätt sätt. Rensar kroppen, gör den ren och fräsch, du blir pigg och glad med massa energi, vad kan gå fel… inget! Motivationen är på topp och man kommer vilja fortsätta att tänka på vad man stoppar i sig när man efter dessa 9dagar inser hur jävla bra kroppen mår.Man äter mat och man äter massor, så mycket som jag åt under min C9 kur åt inte jag innan, under dag 3-9 äter du ett lagat mål mat om dagen som består av hela 600kcal (en bantningsdiet är det väll typ 600kcal du får stoppa i dig på en hel dag) Utöver detta äter du frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, 600kcal måltid, kvällsmål. Dessutom finns en fri lista med frukter, grönsaker och bär som du äter fritt av under alla dessa 9 dagar. Med andra ord, man svälter absolut inte och viktigast av allt. Detta är varken en bantingskur eller en detoxkur. Detta är en kickstart, du rensar kroppen på dess slaggprodukter under 9 dagar och kommer MÅ TOPPEN!!!

 14. c9 är absolut ingen bantningskur eller detox, den säljaren som försöker sälja detta som en bantningskur gör helt fel. C9 är en utrensning av kroppen, en kickstart. Du svälter INTE dig själv. Det du gör på dessa 9 dagar är att rensa ur kroppen på alla dess slaggprodukter. Klar som tusan man kan förlora lite vikt men det är bara vätska man förlorar, för den som VILL gå ner i vikt är detta såklart ett bra steg för att se snabb resultat och framförallt att börja på rätt sätt. Rensar kroppen, gör den ren och fräsch, du blir pigg och glad med massa energi, vad kan gå fel… inget! Motivationen är på topp och man kommer vilja fortsätta att tänka på vad man stoppar i sig när man efter dessa 9dagar inser hur jävla bra kroppen mår.Man äter mat och man äter massor, så mycket som jag åt under min C9 kur åt inte jag innan, under dag 3-9 äter du ett lagat mål mat om dagen som består av hela 600kcal (en bantningsdiet är det väll typ 600kcal du får stoppa i dig på en hel dag) Utöver detta äter du frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, 600kcal måltid, kvällsmål. Dessutom finns en fri lista med frukter, grönsaker och bär som du äter fritt av under alla dessa 9 dagar. Med andra ord, man svälter absolut inte och viktigast av allt. Detta är varken en bantingskur eller en detoxkur. Detta är en kickstart, du rensar kroppen på dess slaggprodukter under 9 dagar och kommer MÅ TOPPEN!!!

 15. Tycker även det är lite kul när du säger att bloggare tjänar pengar på sina läsare, jag det kvittar ju vad en bloggare gör så tjänar den ju pengar på sina läsare, inte bara genom att sälja saker nu tänker jag på utan reklam och provision baserade länkar osv osv… Sen är inte C9 några kronor man tjänar som du säger, detta är sitt egna företag som många livnär sig på. Endel jobbar heltid med det, endel lite på sidan av osv osv. Jag tjänar 500kr per såld box. Jag gjorde reklam för C9 på min instagram EN gång och fick under kvällen betalt för 49st boxar av folk som ville rensa kroppen och må bra genom att handla C9. Ja det är med andra ord mer än bara några kronor det handlar om, kanske ligger det lite avundsjuka från dig istället med detta. Jag är super glad som tjänat 24,500:- på en kväll och då samtidigt fått sälja en produkt som jag älskar så mycket att jag bara längtar efter att få höra mina köpares reaktioner, och höra hur bra dom mår. C9 är en fantastisk produkt och jag kommer aldrig någonsin sluta sälja det för jag vill att alla ska veta hur fantastiskt bra jag mår sedan jag körde min första C9 kickstart.

 16. Tycker även det är lite kul när du säger att bloggare tjänar pengar på sina läsare, jag det kvittar ju vad en bloggare gör så tjänar den ju pengar på sina läsare, inte bara genom att sälja saker nu tänker jag på utan reklam och provision baserade länkar osv osv… Sen är inte C9 några kronor man tjänar som du säger, detta är sitt egna företag som många livnär sig på. Endel jobbar heltid med det, endel lite på sidan av osv osv. Jag tjänar 500kr per såld box. Jag gjorde reklam för C9 på min instagram EN gång och fick under kvällen betalt för 49st boxar av folk som ville rensa kroppen och må bra genom att handla C9. Ja det är med andra ord mer än bara några kronor det handlar om, kanske ligger det lite avundsjuka från dig istället med detta. Jag är super glad som tjänat 24,500:- på en kväll och då samtidigt fått sälja en produkt som jag älskar så mycket att jag bara längtar efter att få höra mina köpares reaktioner, och höra hur bra dom mår. C9 är en fantastisk produkt och jag kommer aldrig någonsin sluta sälja det för jag vill att alla ska veta hur fantastiskt bra jag mår sedan jag körde min första C9 kickstart.

 17. Du borde tagit reda på mer fakta innan du skrev detta inlägg då C9 inte alls är bantning. Jag fick en livsstilsförändring och alla mina helvetiska klimakterievallningar försvann över 1 natt. Jag opererades i mars 2015 och hamnade i klimakteriet. Sov inte en hel natt och höll på att bli tokig rent ut sagt. Så jag är evigt tacksam över vad C9 gjort för mig.

 18. Du borde tagit reda på mer fakta innan du skrev detta inlägg då C9 inte alls är bantning. Jag fick en livsstilsförändring och alla mina helvetiska klimakterievallningar försvann över 1 natt. Jag opererades i mars 2015 och hamnade i klimakteriet. Sov inte en hel natt och höll på att bli tokig rent ut sagt. Så jag är evigt tacksam över vad C9 gjort för mig.

 19. Jo det är verkligen var och varannan bloggare som gått på det här och försöker lura på sina stackars läsare att köpa kuren av dom.. Så synd. :/

 20. Jo det är verkligen var och varannan bloggare som gått på det här och försöker lura på sina stackars läsare att köpa kuren av dom.. Så synd. :/

 21. Det var inte meningen att såga överviktiga – snarare tvärt om! Jag uppmuntrar inte svält och jojobantning då det inte är en långsiktig lösning på problemet. En sund och hälsosam livsstil håller i längden.

 22. Det var inte meningen att såga överviktiga – snarare tvärt om! Jag uppmuntrar inte svält och jojobantning då det inte är en långsiktig lösning på problemet. En sund och hälsosam livsstil håller i längden.

 23. Kuren går säkert att använda på olika sätt, men dom flesta bloggare som säljer det visar upp hur dom rasat i vikt och fått en smal kropp på endast några dagar. Detta tycker jag sprider en dålig och pressande svälthets till läsaren.

 24. Kuren går säkert att använda på olika sätt, men dom flesta bloggare som säljer det visar upp hur dom rasat i vikt och fått en smal kropp på endast några dagar. Detta tycker jag sprider en dålig och pressande svälthets till läsaren.

 25. Tusen tack för din kommentar. Det känns väldigt bra att det uppskattas att jag är ärlig och säger vad jag tycker. Kram

 26. Tusen tack för din kommentar. Det känns väldigt bra att det uppskattas att jag är ärlig och säger vad jag tycker. Kram

 27. Jag förstår dig och jag blir lika upprörd själv. Hoppas att fler förstår att det här med C9 är en dum idé.. Kram

 28. Jag förstår dig och jag blir lika upprörd själv. Hoppas att fler förstår att det här med C9 är en dum idé.. Kram

 29. Så bra att det fungerade för dig. Men i grund och botten så är C9 ingen bra idé enligt mig.

 30. Så bra att det fungerade för dig. Men i grund och botten så är C9 ingen bra idé enligt mig.

 31. Helt rätt! Denna snedvridna värld och hets om snabb viktnedgång fortsätter och nu med c9. Herregud, hälsosam detox-kur, ha ha verkligen. Du har sund syn på det hela med vad c9-kuren EGENTLIGEN går ut på! Heja dig!

 32. Helt rätt! Denna snedvridna värld och hets om snabb viktnedgång fortsätter och nu med c9. Herregud, hälsosam detox-kur, ha ha verkligen. Du har sund syn på det hela med vad c9-kuren EGENTLIGEN går ut på! Heja dig!

 33. Vill bara kommentera att du skriver helt fel, är själv återförsäljare och har testat C9 4 ggr, är på min 8 dag idag. Jag gör det inte för att gå ner i vikt, det är ett +, jag gör det för att få bort mitt sötsug. Syftet med C9 är att få bort sötsug, sluta dricka kaffe, sluta röka m.m. C9 Är en kickstart för en hälsosammare livsstil, det är ingen detox, det är inte gjort för att man ska banta! Man gör detta för att få en utrensning i kroppen, inte alls något som du påstår. Ha kunskap innan du kritiserar ett program du inte ens känner till!Tråkigt att det stör dig att folk faktiskt vill köra detta och att folk rekommenderar. Alla bloggare rekommenderar alltid något, sen kan man inte vara en förebild, man tänker på säg själv, man har fortfarande sitt egna liv. Är man en känd bloggare så ska man inte sluta röka eller sluta dricka för att man har ungdomar under 18 år som läser ens blogg, man ska inte ändra sin livsstil för andras skull. Samma gäller alla detox program som finns överallt på sociala medier!Tack för mig!

 34. Vill bara kommentera att du skriver helt fel, är själv återförsäljare och har testat C9 4 ggr, är på min 8 dag idag. Jag gör det inte för att gå ner i vikt, det är ett +, jag gör det för att få bort mitt sötsug. Syftet med C9 är att få bort sötsug, sluta dricka kaffe, sluta röka m.m. C9 Är en kickstart för en hälsosammare livsstil, det är ingen detox, det är inte gjort för att man ska banta! Man gör detta för att få en utrensning i kroppen, inte alls något som du påstår. Ha kunskap innan du kritiserar ett program du inte ens känner till!Tråkigt att det stör dig att folk faktiskt vill köra detta och att folk rekommenderar. Alla bloggare rekommenderar alltid något, sen kan man inte vara en förebild, man tänker på säg själv, man har fortfarande sitt egna liv. Är man en känd bloggare så ska man inte sluta röka eller sluta dricka för att man har ungdomar under 18 år som läser ens blogg, man ska inte ändra sin livsstil för andras skull. Samma gäller alla detox program som finns överallt på sociala medier!Tack för mig!

 35. “Syftet med C9 är att få bort sötsug, sluta dricka kaffe, sluta röka m.m. “Vet du vad som också får bort sötsug? Sluta äta sötsaker. Vill du sluta röka? sluta bara röka. Det låter lätt för att det är precis så lätt. Du kan äta 3000 kalorier i 9 dagar och om du inte äter socker under den tiden så kommer du också att tappa sötsuget. Det är därför du blir av med sötsuget – för att du inte ätit socker på 9 dagar, inte för att du druckit pulver och ätit grönsaker eller ätit undermåligt med kalorier. Ger man upp något en stund så minskar begäret av det. Så enkelt är det.Du säger att du gjort detta 4 ggr nu. Låter inte som en kickstart även om du kan kalla det första gången du gjorde det. Det här är precis som bloggen påstår en affärsidé som är ganska smart utformad för att alla som genomför den får ju bra resultat i form av viktnedgång även om den är temporär.

 36. “Syftet med C9 är att få bort sötsug, sluta dricka kaffe, sluta röka m.m. “Vet du vad som också får bort sötsug? Sluta äta sötsaker. Vill du sluta röka? sluta bara röka. Det låter lätt för att det är precis så lätt. Du kan äta 3000 kalorier i 9 dagar och om du inte äter socker under den tiden så kommer du också att tappa sötsuget. Det är därför du blir av med sötsuget – för att du inte ätit socker på 9 dagar, inte för att du druckit pulver och ätit grönsaker eller ätit undermåligt med kalorier. Ger man upp något en stund så minskar begäret av det. Så enkelt är det.Du säger att du gjort detta 4 ggr nu. Låter inte som en kickstart även om du kan kalla det första gången du gjorde det. Det här är precis som bloggen påstår en affärsidé som är ganska smart utformad för att alla som genomför den får ju bra resultat i form av viktnedgång även om den är temporär.

 37. Som utbildad hälsocoach (pt och kostrådgivare) kan jag säga att många forskningar visar på att en detox är bra för kroppen med tanke på hur mycket vi stoppar i oss. C9 är inte till för att man ska rasa ner i vikt o sen gå tillbaka till sina vanor. Och du svälter inte dig själv. Du har en fri lista att gå efter som en annan kommenterade om (och ja det är socker i frukt men kroppen tar upp det annorlunda än raffinerat socker och det är bra mycket mindre mängder), samt att du ökar dina kcal redan vid dag 3. Jag förstår att folk är jävligt tveksamma till detox o de va jag också förut, men det har sjukt bra effekter på kroppen (jag menar ej viktnedgång). Såg precis förresten på en dokumentär där en person fick testa en typ av detox på 5 dagar och proverna efter visade att hon hade minskat risken för alla möjliga sjukdomar som cancer, alzheimers osv.C9 är inget man ska tänka ska få dig att rasa i vikt o sen är det bra. Men jag som PT Och kostrådgivare kan säga att en detox på några dagar inte är farligt. Tvärtom. Sen gäller det att hitta den där hälsosamma livsstilen om man inte redan gjort det.

 38. Som utbildad hälsocoach (pt och kostrådgivare) kan jag säga att många forskningar visar på att en detox är bra för kroppen med tanke på hur mycket vi stoppar i oss. C9 är inte till för att man ska rasa ner i vikt o sen gå tillbaka till sina vanor. Och du svälter inte dig själv. Du har en fri lista att gå efter som en annan kommenterade om (och ja det är socker i frukt men kroppen tar upp det annorlunda än raffinerat socker och det är bra mycket mindre mängder), samt att du ökar dina kcal redan vid dag 3. Jag förstår att folk är jävligt tveksamma till detox o de va jag också förut, men det har sjukt bra effekter på kroppen (jag menar ej viktnedgång). Såg precis förresten på en dokumentär där en person fick testa en typ av detox på 5 dagar och proverna efter visade att hon hade minskat risken för alla möjliga sjukdomar som cancer, alzheimers osv.C9 är inget man ska tänka ska få dig att rasa i vikt o sen är det bra. Men jag som PT Och kostrådgivare kan säga att en detox på några dagar inte är farligt. Tvärtom. Sen gäller det att hitta den där hälsosamma livsstilen om man inte redan gjort det.

 39. Riktigt bra skrivet!! Som utbildad kostrådgivare och fysioterapeut kan jag bara hålla med om allt du skriver – C9 är inte bra för kroppen utan direkt skadligt.Jag har sett det marknadsföras som allt från bantningskur till “detox” men det är oavsett samma skräp i produkterna. Som en nutrilettkur plus lite aloe vera och fibrer (och fibrer får man i sig billigare via knäckebröd). Det detoxar inte ett dugg – det finns inga gifter som automatiskt åker kur kroppen bara för att kaloriintaget minskar, det är en omöjlighet rent fysiologiskt. Det enda som händer är att kroppen ställer in sig på svält, muskler bryta ner och man hamnar i ett sämre slick än innan.Jättebra att du hjälper folk att inse detta!

 40. Riktigt bra skrivet!! Som utbildad kostrådgivare och fysioterapeut kan jag bara hålla med om allt du skriver – C9 är inte bra för kroppen utan direkt skadligt.Jag har sett det marknadsföras som allt från bantningskur till “detox” men det är oavsett samma skräp i produkterna. Som en nutrilettkur plus lite aloe vera och fibrer (och fibrer får man i sig billigare via knäckebröd). Det detoxar inte ett dugg – det finns inga gifter som automatiskt åker kur kroppen bara för att kaloriintaget minskar, det är en omöjlighet rent fysiologiskt. Det enda som händer är att kroppen ställer in sig på svält, muskler bryta ner och man hamnar i ett sämre slick än innan.Jättebra att du hjälper folk att inse detta!

Lämna ett svar

Relevanta inlägg

Den Ultimata Nybörjarguiden

Har du någonsin känt att din hälsa behöver en nystart? Kanske har du funderat på att komma i form eller ändra dina matvanor, men känner

Marint eller Bovint kollagen?

Artikeln innehåller annonslänkar från Svenskhälsokost.se Kollagen är ett viktigt protein i människokroppen som finns i huden, ben, brosk, leder och ligament. Det spelar en avgörande