LIVE YOUR BEST

Gudmor till vårt andra barn

Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Certifierad Hälsocoach

Nu har vi utsett en Gudmor till Filips lillebror. För mig och min man var det en självklarthet vem vi önskade och ända sen vi fick reda på att vi blev gravida så har vi funderat ut hur och när vi ska fråga henne. För mig är rollen som gudförälder väldigt viktigt och jag själv har två helt underbara gudföräldrar som jag aldrig skulle kunna tänka mig att vara utan. Så det är jätteviktigt för mig att mina barn känner lika starkt för sina och får ett nära förhållande till dessa vuxna som vi utsett att vara deras extra förebilder.

Jag vet hur säker jag var på min sak och M kände likadant som mig. Men man har ju aldrig någon aning om hur personen i fråga ska reagera som man frågar. Så jag gick runt och var supernervös i flera dagar och M kom till mig flera gånger och sa “ska vi inte fråga henne?” och jag sa “Nä vi väntar lite..” 

Men plötsligt så kändes tillfället rätt och vi bestämde oss för att bara fråga. Det värsta svaret man kan få är ju att hon inte vill (och det skulle i och för sig vara katastrof eftersom vi inte har några andra alternativ, menmen) . Jag och M såg på varandra och när jag blir nervös så börjar jag ju bara skratta och bli helt konstig och babblig, så plötsligt så ser jag hur M öppnar munnen och säger: “Elin, vi skulle önska att du blir bebisens Gudmor, vill du det?”

Den glädjen som jag såg i min bästa väns ögon har jag aldrig sett på henne förut. Hennes leende var större än någonsin och hennes tårarna bara sprutade. Detta var äkta glädje och exakt den starka kärlek och glädje jag känner för henne. Det är exakt, just därför jag vet att hon kommer bli en perfekt Gudmor för vårt andra barn. Hon är en person fylld av kärlek, starka och sunda värderingar, hon är snäll, omtänksam, smart och stabil, men det viktigaste – Hon är min bästa vän och en person som jag vet kommer att finnas hos mig resten av mitt liv. Jag älskar henne så extremt mycket och för mig är hon familj. Det finns ingen som min Elin och jag är otroligt stolt och tacksam över att ha träffat henne. Många kommer säkert ifrågasätta valet då hon inte är “familj” men ibland är inte dom närmsta i ens liv familj genom blod, utan familj som man väljer. <3

Dela gärna:

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

0 svar

  1. gud så roligt.. Jag har den bästa gudmor till min goa dotter.. Hade ingen till sonen min alls. men till sonen så har vi min storebror som gudfar och till tösen så är min lillebror gudfar =) så Nicole har 2 st gudföräldrar medans Hampus bara har 1 😊

  2. gud så roligt.. Jag har den bästa gudmor till min goa dotter.. Hade ingen till sonen min alls. men till sonen så har vi min storebror som gudfar och till tösen så är min lillebror gudfar =) så Nicole har 2 st gudföräldrar medans Hampus bara har 1 😊

  3. gud så roligt.. Jag har den bästa gudmor till min goa dotter.. Hade ingen till sonen min alls. men till sonen så har vi min storebror som gudfar och till tösen så är min lillebror gudfar =) så Nicole har 2 st gudföräldrar medans Hampus bara har 1 😊

  4. gud så roligt.. Jag har den bästa gudmor till min goa dotter.. Hade ingen till sonen min alls. men till sonen så har vi min storebror som gudfar och till tösen så är min lillebror gudfar =) så Nicole har 2 st gudföräldrar medans Hampus bara har 1 😊

Lämna ett svar

Relevanta inlägg

Den Ultimata Nybörjarguiden

Har du någonsin känt att din hälsa behöver en nystart? Kanske har du funderat på att komma i form eller ändra dina matvanor, men känner

Marint eller Bovint kollagen?

Artikeln innehåller annonslänkar från Svenskhälsokost.se Kollagen är ett viktigt protein i människokroppen som finns i huden, ben, brosk, leder och ligament. Det spelar en avgörande