LIVE YOUR BEST

Få till träning som småbarnsförälder

Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Certifierad Hälsocoach

Jag är själv trebarnsmamma med ett heltidsjobb och har dessutom en man som jobbar i ett annat land på vardagarna, vilket gör att jag är ensam hemma med barnen. Så hur lyckas jag egentligen få till träningen i vardagen?

Ibland kan det kännas fullkomligt hopplöst och att ta tag i träningen känns alldeles för långt bort för att ens överväga. Men, det behöver inte vara så jobbigt som du tror, utan att få in träning som en naturlig del i ens vardagspussel är lättare än vad man kan tro.

 • Ta dig tid

  Ett dygn har 24 timmar och det är bara du själv som bestämmer vad du gör av dem. Tänk att du är värd träningen och sätt av tid för den i din vardag. Om du prioriterar några minuter varje dag till träning så mår du brätte och blir därmed en både gladare och piggare mamma.

 • Prioritera rätt

  För de flesta så känns det omöjligt att få tid till träningen, men det handlar för det mesta inte om tid utan om prioriteringar.

  Prioritera bort tidsbovar så som att kolla Instagram, se på tv, shoppa online och annan skärmtid. Ta all den tiden som du lägger på onödiga saker och ta hand om dig själv och din kropp istället.’

 • Planera

  Var den supermamman som du vet att du kan vara! Planera, organisera och förbered så mycket du kan för att underlätta i vardagen. Gör matlådor så att middagen är klar när ni kommer hem från förskola/skola/jobb. Packa väskan dagen innan, lägg fram barnens kläder på kvällen så får du kanske till och med till ett snabbt träningspass på morgonen.

 • Effektivisera

  Att genomföra korta och effektiva träningspass är den bästa lösningen för stressade småbarnsföräldrar! Studier visar att kortare HIIT-pass ger större effekt på fettförbränning än långa pass på gymmet. Så underskatta inte effekten av kortare träningspass!

 • Träna hemma

  Och så kommer vi till mitt absolut bästa träningstips till er småbarnsföräldrar – träna hemma.

  Du måste inte träna på gym för att få resultat. Det räcker gott och väl att köra ett hemmaträningspass när barnen har lagt sig, eller varför inte träna tillsammans med dom små?

 • Träna online

  Vet du inte hur du ska börja, vad du ska göra eller hur du ska träna? Inga problem! Kolla in min Youtubekanal för gratis träningspass som du enkelt kan göra i ditt hem. Det kommer ut ett nytt träningspass varje måndag och torsdag klockan 15.00. Det ska vara kul att träna desto roligare blir det när vi kan göra det tillsammans!

Dela gärna:

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Lämna ett svar

Relevanta inlägg

Den Ultimata Nybörjarguiden

Har du någonsin känt att din hälsa behöver en nystart? Kanske har du funderat på att komma i form eller ändra dina matvanor, men känner

Marint eller Bovint kollagen?

Artikeln innehåller annonslänkar från Svenskhälsokost.se Kollagen är ett viktigt protein i människokroppen som finns i huden, ben, brosk, leder och ligament. Det spelar en avgörande