LIVE YOUR BEST

En lite annorlunda midsommar

Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Certifierad Hälsocoach

Godmorgon!

Igår var det midsommar och det firas ju inte här i Norge så därför har inte jag och min man firat sen vi flyttade hit i princip. Kanske lite tråkigt att tidigare traditioner inte blir av så som att dansa runt en stång och sjunga att vi är morsgrisar allihopa, men sånt är livet och man får helt enkelt ta seden dit man kommer.

midsommar

Så igår åkte min man iväg på en båt ut på havet med sina jobbarkompisar för att sen spendera kvällen på en ö med middag, dricka, dans och sång. Eftersom vi bor en bit ifrån city så är det lite krångligt att ta sig hem på nätterna och därför tänkte jag att jag kunde vara snäll att hålla mig i stan med Filip tills M var klar. Perfekt då att min bror bor i city med sin tjej för då gick det alldeles utmärkt att åka och umgås med dom!

jakob_och_johanna

Vi hade jättemysigt hela tiden då Filip var vaken och han tyckte att det var jättekul att umgås med sina gudföräldrar och busa runt i deras lägenhet och lekte med allt han inte fick. Det är ju alltid spännande att vara på nya platser med när och kära runt omkring sig. Strax innan det var dags för att göra i ordning sig för läggdags så åt vi middag tillsammans. Johanna är så duktig på köket och maten var jättegod!

stangekylling

Mätta och belåtna gjorde vi i ordning Filip för sängen och ställde upp resesängen jag hade med så att han skulle få sova ordentligt tills det var dags att åka och hämta M senare på kvällen. Jag gjorde dom vanliga läggrutinerna, sjöng för honom och stoppade om honom, klappade på hans panna och pussade godnatt. Tror ni han ville sova? Ikke sa Nicke, han var fullständigt klarvaken och hade inga planer alls på att blunda och sova för natten. Utan han satte sig upp i sängen, ställde sig upp, skrattade och pratade vilt med mig. Det fanns inte en chans i havet att han skulle somna, så efter en timmas försökande så tog jag upp honom.

barnpyjamasMan kunde se på han att han var trött, men samtidigt väldigt glad och pigg på något sätt – övertrött med andra ord. Så när klockan blev lite över åtta så gick vi ut på en promenad i hopp om att han skulle somna i vagnen. Efter att vi gått en stund så somnade han till slut så då gick vi tillbaka till lägenheten för att äta lite efterrätt. Efter ca 10 minuter så vaknade lille dåren igen! Han var inte ledsen, men vaken och ville helt enkelt inte sova.. Så jag hörde av mig till min man och frågade hur det var för honom där ute på ön. Egentligen var festen inte slut fören midnatt, men det fanns ingen tvekan i min mans röst när han sa att han skulle ta en tidigare båt till oss.

Så jag bar upp Filip, packade ihop resesängen och gick till bilen för att åka och hämta upp min man vid Aker Brygge. Min underbara man. Min fantastiskt fina, omtänksamma, snälla och kärleksfulla man som alltid sätter sin familj först. Tårarna bara rann nerför min kind när jag satt och väntade i bilen. Vad har jag gjort för att förtjäna en sån här fin man? När han hoppade in i bilen så frågade jag om han inte vill stanna kvar på festen och fick svaret “Jo, men ni är viktigast för mig och om ni behöver mig så kommer jag. Jag vill inget hellre än att vara med min familj”.

När vi kom hem så la vi Filip i sin säng och där blev han tyst med en gång och somnade tillslut och då gick vi också och la oss för att sova. Eftersom M hade druckit lite grann och var rätt så lullig så trodde jag att han skulle somna som en stock och att jag skulle få gå upp med Filip om han vaknade på natten. Redan kl 2 vaknade Filip första gången och då flög M upp ur sängen och sprang över till Filips rum för att natta om honom. Sen kom han tillbaka till sängen och la sig hos mig. Denna natten var verkligen inte rolig, utan det var flera gånger M sprang upp till Filip, trots att han var helt slut. Allt detta för att jag inte skulle behöva.. Det är helt otroligt vilken fin människa min man är och ju mer jag tänker på det, ju mer tacksam blir jag. M är verkligen speciell och det finns ingen som är som honom. Att han lämnar en jobbfest som han har jättekul på för att åka hem och ta hand om sin familj, sätter alltid mig och Filip först, hur trött eller dåligt han än skulle må. Jag finner inga ord för att beskriva hur genomgod och fantastisk människa min man är.

Vad skulle jag gjort utan dig M? Jag älskar dig<3

Dela gärna:

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Lämna ett svar

Relevanta inlägg

Effektiv viktnedgång

Letar du efter effektiva sätt att gå ner i vikt? Viktnedgång är en vanlig målsättning för många människor, och det finns flera strategier och metoder

Protein

Proteiner och muskeluppbyggnad är två tätt sammanlänkade begrepp inom området träning och fysisk prestation. Protein spelar en avgörande roll i att bygga upp och reparera

Hur påverkar hormoner vikten?

Efter att jag har hjälpt hundratals kvinnor att lyckas med sin viktnedgång så har jag tydligt sett att det inte bara är kost och träning