LIVE YOUR BEST

Beroende av elektronik?

Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Certifierad Hälsocoach

Haha idag har jag utmanat min man att inte använda någon form av elektronik under hela dagen. Det började egentligen med att han alltid var väldigt beroende av sin telefon på grund av jobb tidigare. Han satt i princip alltid med mobilen i handen och svarade på mail och höll sig uppdaterad på vad som pågick på jobbet under den tiden han var hemma. Självklart kunde jag inte stoppa honom från det, men jag trodde att det här mobilberoendet skulle stoppa så fort han gick ut på pappaledighet. Men icke!

Nu har han skaffat sig ett annat beroende och sitter istället på sociala medier och läser nyheter. Det har liksom blivit lite av en vanesak tror jag att ha mobilen nära sig. Så därför ville jag utmana honom och sa igår: “Tror du att du skulle klara dig utan telefon eller dator på en hel dag?” -“Ja, det är klart!” – “Ok! Så bra. Då får du inte kolla på någon form av elektronik på hela dagen imorgon. Inte en enda sekund från att du vaknar till du lägger dig? Klarar du det?”

mobilberoende

Hehe. Det återstår att se! 😉 Jag tror faktiskt inte det är det att han måste sitta med telefonen. Jag tror bara att det har blivit en vana. Det är faktiskt exakt samma för mig. Vart jag än går så har jag med mig min telefon och om jag är hemma så sitter jag väldigt mycket vid datorn. Varför vet jag egentligen inte för jag tror nog att jag skulle klara mig väldigt bra utan. Men det har bara blivit så. Varför är vi egentligen så beroende av våra mobiler?

En sak som skrämmer mig är att många, även jag ibland, till och med tar med sig telefonen in på toaletten. Hur gjorde man förr egentligen när man inte ens hade mobiler. Vad gjorde man när man gick på toa då? 😉

Skulle Du klara dig en hel dag utan din mobil eller sitta vid dator eller ipad? Har du provat någon gång?

Jag undrar vad som skulle hända med världen om all elektronik försvann. Antagligen skulle vi bli mer verkligt sociala om dom sociala nätverken inte fanns.. Vilken vacker värld det hade varit om man faktiskt började prata med varandra. Hihi, eller vad tycker Du?

Dela gärna:

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

0 svar

 1. Jag klarar mig inte utan min mobil. Men har den alltid på ljudlös när jag är hemma, jag vill inte springa så fort det plingar till. Utan tittar lite då och då när jag känner för det. Nyheterna etc läser jag på computern. Men mobilen har jag för att kommunicera med båda döttrarna samt make och familj som bor 320 mil härifrån.Kram J <3

 2. Jag klarar mig inte utan min mobil. Men har den alltid på ljudlös när jag är hemma, jag vill inte springa så fort det plingar till. Utan tittar lite då och då när jag känner för det. Nyheterna etc läser jag på computern. Men mobilen har jag för att kommunicera med båda döttrarna samt make och familj som bor 320 mil härifrån.Kram J <3

 3. Jag klarar mig inte utan min mobil. Men har den alltid på ljudlös när jag är hemma, jag vill inte springa så fort det plingar till. Utan tittar lite då och då när jag känner för det. Nyheterna etc läser jag på computern. Men mobilen har jag för att kommunicera med båda döttrarna samt make och familj som bor 320 mil härifrån.Kram J <3

 4. Jag klarar mig inte utan min mobil. Men har den alltid på ljudlös när jag är hemma, jag vill inte springa så fort det plingar till. Utan tittar lite då och då när jag känner för det. Nyheterna etc läser jag på computern. Men mobilen har jag för att kommunicera med båda döttrarna samt make och familj som bor 320 mil härifrån.Kram J <3

 5. Klarade han det?Tror faktiskt inte jag skulle klara de, eller jo kanske att vara utan mobilen men inte min ipad för där kollar jag ju på youtube och film och sånt haha 😊sv: Tack 😊OSLOFRU SVAR:Yes! Han klarade det galant! ;D

 6. Klarade han det?Tror faktiskt inte jag skulle klara de, eller jo kanske att vara utan mobilen men inte min ipad för där kollar jag ju på youtube och film och sånt haha 😊sv: Tack 😊OSLOFRU SVAR:Yes! Han klarade det galant! ;D

 7. Klarade han det?Tror faktiskt inte jag skulle klara de, eller jo kanske att vara utan mobilen men inte min ipad för där kollar jag ju på youtube och film och sånt haha 😊sv: Tack 😊OSLOFRU SVAR:Yes! Han klarade det galant! ;D

 8. Klarade han det?Tror faktiskt inte jag skulle klara de, eller jo kanske att vara utan mobilen men inte min ipad för där kollar jag ju på youtube och film och sånt haha 😊sv: Tack 😊OSLOFRU SVAR:Yes! Han klarade det galant! ;D

 9. Inga problem och när jag spenderar tid med barnbarnen så leker jag eller är tillsammans med dem. Datorn eller telefonen får inte ta över och styra mitt liv. Men jag bestämmer ju själv.Det mest trista tycker jag är när jag ser föräldrar hämta barnen på förskolan/skolan och tittar på sina telefoner i stället för att prata med sina barn.Undra just om din man klarar att bryta sin vana.Klarar du dig en dag eller flera utan att använda/titta på mobilen eller datorn?Kul att höra!Lycka till!OSLOFRU SVAR:Våran son kommer ALLTID först, så mobilen är såklart inte framme när han vill ha uppmärksamhet. 😊 Jag klarar mig en hel dag utan elektronik, men eftersom bloggen är beroende av att jag sitter vid datorn några gånger om dagen så blir det så att jag är lite beroende 😋 Hihi kram

 10. Inga problem och när jag spenderar tid med barnbarnen så leker jag eller är tillsammans med dem. Datorn eller telefonen får inte ta över och styra mitt liv. Men jag bestämmer ju själv.Det mest trista tycker jag är när jag ser föräldrar hämta barnen på förskolan/skolan och tittar på sina telefoner i stället för att prata med sina barn.Undra just om din man klarar att bryta sin vana.Klarar du dig en dag eller flera utan att använda/titta på mobilen eller datorn?Kul att höra!Lycka till!OSLOFRU SVAR:Våran son kommer ALLTID först, så mobilen är såklart inte framme när han vill ha uppmärksamhet. 😊 Jag klarar mig en hel dag utan elektronik, men eftersom bloggen är beroende av att jag sitter vid datorn några gånger om dagen så blir det så att jag är lite beroende 😋 Hihi kram

 11. Inga problem och när jag spenderar tid med barnbarnen så leker jag eller är tillsammans med dem. Datorn eller telefonen får inte ta över och styra mitt liv. Men jag bestämmer ju själv.Det mest trista tycker jag är när jag ser föräldrar hämta barnen på förskolan/skolan och tittar på sina telefoner i stället för att prata med sina barn.Undra just om din man klarar att bryta sin vana.Klarar du dig en dag eller flera utan att använda/titta på mobilen eller datorn?Kul att höra!Lycka till!OSLOFRU SVAR:Våran son kommer ALLTID först, så mobilen är såklart inte framme när han vill ha uppmärksamhet. 😊 Jag klarar mig en hel dag utan elektronik, men eftersom bloggen är beroende av att jag sitter vid datorn några gånger om dagen så blir det så att jag är lite beroende 😋 Hihi kram

 12. Inga problem och när jag spenderar tid med barnbarnen så leker jag eller är tillsammans med dem. Datorn eller telefonen får inte ta över och styra mitt liv. Men jag bestämmer ju själv.Det mest trista tycker jag är när jag ser föräldrar hämta barnen på förskolan/skolan och tittar på sina telefoner i stället för att prata med sina barn.Undra just om din man klarar att bryta sin vana.Klarar du dig en dag eller flera utan att använda/titta på mobilen eller datorn?Kul att höra!Lycka till!OSLOFRU SVAR:Våran son kommer ALLTID först, så mobilen är såklart inte framme när han vill ha uppmärksamhet. 😊 Jag klarar mig en hel dag utan elektronik, men eftersom bloggen är beroende av att jag sitter vid datorn några gånger om dagen så blir det så att jag är lite beroende 😋 Hihi kram

 13. Jag tar telefonen med på toan då jag får vara ifred med min telefon och passar på då jag inte vill använda den framför barnen. 😊 För jag försöker ha mobilfritt hemma. 😊 Kram och kul idé men som inte funkar här hemma haha.OSLOFRU SVAR:Men så bra att ha mobilfritt hemma, då får man ju faktiskt passa på när man väl går på toa 😉 Hihi Kram

 14. Jag tar telefonen med på toan då jag får vara ifred med min telefon och passar på då jag inte vill använda den framför barnen. 😊 För jag försöker ha mobilfritt hemma. 😊 Kram och kul idé men som inte funkar här hemma haha.OSLOFRU SVAR:Men så bra att ha mobilfritt hemma, då får man ju faktiskt passa på när man väl går på toa 😉 Hihi Kram

 15. Jag tar telefonen med på toan då jag får vara ifred med min telefon och passar på då jag inte vill använda den framför barnen. 😊 För jag försöker ha mobilfritt hemma. 😊 Kram och kul idé men som inte funkar här hemma haha.OSLOFRU SVAR:Men så bra att ha mobilfritt hemma, då får man ju faktiskt passa på när man väl går på toa 😉 Hihi Kram

 16. Jag tar telefonen med på toan då jag får vara ifred med min telefon och passar på då jag inte vill använda den framför barnen. 😊 För jag försöker ha mobilfritt hemma. 😊 Kram och kul idé men som inte funkar här hemma haha.OSLOFRU SVAR:Men så bra att ha mobilfritt hemma, då får man ju faktiskt passa på när man väl går på toa 😉 Hihi Kram

 17. Testade vara utan mobil och dator så länge jag kunde, typ något av det skönaste jag gjort. Man behöver inte vara tillgänglig jämt 😃OSLOFRU SVAR:Nä eller hur, jag ska nog prova på att vara utan elektronik en dag, men det dumma är ju att bloggen blir drabbad. 😋

 18. Testade vara utan mobil och dator så länge jag kunde, typ något av det skönaste jag gjort. Man behöver inte vara tillgänglig jämt 😃OSLOFRU SVAR:Nä eller hur, jag ska nog prova på att vara utan elektronik en dag, men det dumma är ju att bloggen blir drabbad. 😋

 19. Testade vara utan mobil och dator så länge jag kunde, typ något av det skönaste jag gjort. Man behöver inte vara tillgänglig jämt 😃OSLOFRU SVAR:Nä eller hur, jag ska nog prova på att vara utan elektronik en dag, men det dumma är ju att bloggen blir drabbad. 😋

 20. Testade vara utan mobil och dator så länge jag kunde, typ något av det skönaste jag gjort. Man behöver inte vara tillgänglig jämt 😃OSLOFRU SVAR:Nä eller hur, jag ska nog prova på att vara utan elektronik en dag, men det dumma är ju att bloggen blir drabbad. 😋

Lämna ett svar

Relevanta inlägg

Den Ultimata Nybörjarguiden

Har du någonsin känt att din hälsa behöver en nystart? Kanske har du funderat på att komma i form eller ändra dina matvanor, men känner

Marint eller Bovint kollagen?

Artikeln innehåller annonslänkar från Svenskhälsokost.se Kollagen är ett viktigt protein i människokroppen som finns i huden, ben, brosk, leder och ligament. Det spelar en avgörande