LIVE YOUR BEST

Att blogga – på gott och ont

Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Certifierad Hälsocoach

GO KVÄLL!

Ibland undrar jag om det verkligen är värt att blogga. Dom flesta som bara läser bloggar och inte är bloggare själva tror gärna att blogglivet är en dans på rosor med massa betalning och sponsrade produkter/varor. Men för er som tror det kan jag tala om att vägen till det är extremt tuff med massor av hårt arbete! Det är inte bara tufft i och med att man ständigt måste skriva intressanta och läsvärda inlägg, gärna flera gånger om dagen och dessutom när man har semester och egentligen vill vara ledig. Ja för det är väl egentligen när man är på semester som det är roligast för läsarna att titta in och se vad man sysslar med.

Dessutom så är det ett krävande jobb som innebär att man ständigt får kritik från läsare som inte riktigt håller med om det man skriver. Elaka och påhoppande kommentarer är någonting som man får lära sig att hantera dagligen. Något som jag i vanliga fall brukar kunna skaka av mig, men som i perioder kan få mig extremt nedtryckt och ledsen. När folk skriver elaka saker om mig är en sak, men när vissa personer kan med och klaga på hur jag är som mamma, eller har något illa att säga om mina barn så tycker jag att det blir för mycket och under dessa tider kan jag verkligen ifrågasätta om bloggandet verkligen är värt det..

Utöver att det är mycket att göra och att man ständigt får elaka kommentarer, så är det dessutom rätt så pinsamt! Jag menar, för att få en spännande och läsvärd blogg så är det inte bara texten som ska vara lockande, utan bilderna är nästan ännu viktigare. Och hur pinsamt tror ni inte det är att för det första fotografera Allt! När du går på restaurang, ja då ska kameran upp för att fota innan du äter, när du går på stan ska du posera glatt inför kameran, när du är med nya vänner så frågar man “Är det okej att jag tar kort på dig?” och det värsta och mest pinsamma är frågan som jag får ställa, mer eller mindre, varje dag: “Kan du snälla ta en bild på mig?”

Eftersom den senaste frågan ställs till min man dagligen så brukar resultaten för det mesta se ut så här:

bloggare

Slänger upp kameran och tar en bild lite hastigt och så blir resultatet som det blir. Jag kan lova att jag hade varit lika trött över att höra frågan och sen dessutom få fotografera under lite pinsamma omständigheter jämt och ständigt. Här ovan bad jag min man ta en bild på mig när vi sitter och väntar på konsultation hos plastikkirurgen. Hehe. Ja, nu efteråt så kan jag väl hålla med om att det var ytterst pinsamt och egentligen väldigt onödigt att ta en bild där. Men jag är så himla inställd på bloggandet och det är en så stor del av mitt liv nu att det kommer som en naturlighet att fotografera allt alltid!

Det är en sak att blogga och fota när man är med vänner och familj som känner mig och vet om vad jag sysslar med. Men det blir pinsamt när jag ska träffa nytt folk och är på platser där bloggare och blogglivet inte är så vanligt.. Och egentligen är det ju vid sånna tillfällen som man som mest önskar att blogga – när det händer något nytt. Så då får man helt enkelt överväga vad som är viktigast, att inte skämma ut sig och få en dåligt uppdaterad blogg, eller att vara pinsam, ta bilder och få ett bra inlägg till bloggen.

Ibland funderar jag på om det verkligen är värt det och frågar mig själv varför jag egentligen delar så öppet med mig av mitt liv till offentligheten. Men jag har kommit fram till att jag helt enkelt älskar det! Jag skriver en dagbok som jag för alltid kommer att ha och som jag kan gå tillbaka och kika i. Mina barn kommer att kunna gå tillbaka och läsa om deras uppväxt och få ta del av mina tankar, läsa vad vi gjort och se på bilder från allt vi upplevt tillsammans.

Det som är bra med bloggandet väger upp det som är mindre bra. Att det är pinsamt ibland kan jag bjuda på och att jag får elaka kommentarer får jag bara försöka skaka av mig. För jag skriver inte för dom som inte tycker om mig, utan jag skriver för familj och vänner som önskar att ta del av våra liv, och för mig själv och min familj såklart.

Så med andra ord så kommer jag att kämpa på, trots eventuella motgångar och göra allt jag kan för att fortsätta ha en väl uppdaterad blogg med intressanta och läsvärda inlägg med högkvalitativa bilder. 😉

Med detta sagt så vill jag påminna er och be er om två saker:

saleduck_mom_and_dad_blogger_awards

Jag är utvald och nominerad som en av Norges bästa mammabloggar och om ni vill hjälpa mig att vinna denna otroliga titel så ber jag er att rösta på mig genom att KLICKA HÄR 🙂

(man kan rösta fram till 11 februari! – vinnaren utses 12 februari!)

finest_awards

Sen kan man även nominera sina favoritbloggar till Finest Awards och om ni skulle vilja nominera http://www.oslofru.com i kategorin “Årets personliga blogg”  kan KLICKA HÄR.

(man kan nominera fram till 15e februari)

Jag är så otroligt tacksam och glad över att ni är så många som läser och vill ta del av allt jag gör. Utan er skulle bloggen inte vara lika värd att lägga ner så mycket tid och själ i, så tack för det och tack till alla ni som tar er tiden att rösta på mig 🙂

PUSS OCH KRAM

Dela gärna:

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

0 svar

 1. Bra skrivet. Jag har en liten mammablogg med ännu en liten skara läsare/följare, så länge man tycker det är kul så ska man fortsätta. Jag älskar också att blogga.Ska väl erkänna att jag gärna hade önskat att min blogg blev mer välbesökt och att företag gärna vill samarbeta med mig och känner att jag vill det mer än nånsin nu när jag är mammaledig och kan bygga upp bloggen och vara mer aktiv. Men det krävs mycket jobb som du skriver och man får kämpa på 😊Min man blir galen på mig ibland och när jag tar bild på maten jag äter, då har jag gått för långt. Bloggen är min “hobby” och det har han fått lära sig acceptera. I början kunde han inte alls förstå det 😊OSLOFRU SVAR:Hehe ja dom får ju bara lära sig att leva med oss 😉

 2. Bra skrivet. Jag har en liten mammablogg med ännu en liten skara läsare/följare, så länge man tycker det är kul så ska man fortsätta. Jag älskar också att blogga.Ska väl erkänna att jag gärna hade önskat att min blogg blev mer välbesökt och att företag gärna vill samarbeta med mig och känner att jag vill det mer än nånsin nu när jag är mammaledig och kan bygga upp bloggen och vara mer aktiv. Men det krävs mycket jobb som du skriver och man får kämpa på 😊Min man blir galen på mig ibland och när jag tar bild på maten jag äter, då har jag gått för långt. Bloggen är min “hobby” och det har han fått lära sig acceptera. I början kunde han inte alls förstå det 😊OSLOFRU SVAR:Hehe ja dom får ju bara lära sig att leva med oss 😉

 3. Bra skrivet. Jag har en liten mammablogg med ännu en liten skara läsare/följare, så länge man tycker det är kul så ska man fortsätta. Jag älskar också att blogga.Ska väl erkänna att jag gärna hade önskat att min blogg blev mer välbesökt och att företag gärna vill samarbeta med mig och känner att jag vill det mer än nånsin nu när jag är mammaledig och kan bygga upp bloggen och vara mer aktiv. Men det krävs mycket jobb som du skriver och man får kämpa på 😊Min man blir galen på mig ibland och när jag tar bild på maten jag äter, då har jag gått för långt. Bloggen är min “hobby” och det har han fått lära sig acceptera. I början kunde han inte alls förstå det 😊OSLOFRU SVAR:Hehe ja dom får ju bara lära sig att leva med oss 😉

 4. Bra skrivet. Jag har en liten mammablogg med ännu en liten skara läsare/följare, så länge man tycker det är kul så ska man fortsätta. Jag älskar också att blogga.Ska väl erkänna att jag gärna hade önskat att min blogg blev mer välbesökt och att företag gärna vill samarbeta med mig och känner att jag vill det mer än nånsin nu när jag är mammaledig och kan bygga upp bloggen och vara mer aktiv. Men det krävs mycket jobb som du skriver och man får kämpa på 😊Min man blir galen på mig ibland och när jag tar bild på maten jag äter, då har jag gått för långt. Bloggen är min “hobby” och det har han fått lära sig acceptera. I början kunde han inte alls förstå det 😊OSLOFRU SVAR:Hehe ja dom får ju bara lära sig att leva med oss 😉

 5. Hej!Det var bra att du skrev av dig lite där. Mitt svar är ganska långt, hoppas du orkar läsa det.Personligen tycker jag väldigt mycket om din blogg och jag hoppas att du inte lägger ner den, men det är helt och hållet ditt val 😉Det här med taskiga kommentarer, tyvärr är det vanligt att folk skriver taskiga saker. Jag förstår att du blir upprörd. Men det bästa tips jag kan ge är att du bara säger högt att det folk har skrivit är bara dumheter. Det viktigaste är ju att du själv vet det.Det här med att fotografera får folk bara acceptera, (så länge man inte fotar personer som inte vill bli fotade) utan bilder är ju inget kul att blogga. Jag älskar att fotografera, vackra platser framförallt och jag bryr mig inte det minsta om folk tittar. När vi var på klassresa höll klasskamraterna på att bli galna på mig när jag fotade överallt, och jag fotade verkligen överallt ^^ Det är inte pinsamt alls tycker jag. Jag har två tjocka fotoalbum och jag kommer behöver köpa fler hehe. Plus att det är jättemysigt att titta på kort från längesen så jag tycker det är jättebra att folk är aktiva med kameran.Kramar!

 6. Hej!Det var bra att du skrev av dig lite där. Mitt svar är ganska långt, hoppas du orkar läsa det.Personligen tycker jag väldigt mycket om din blogg och jag hoppas att du inte lägger ner den, men det är helt och hållet ditt val 😉Det här med taskiga kommentarer, tyvärr är det vanligt att folk skriver taskiga saker. Jag förstår att du blir upprörd. Men det bästa tips jag kan ge är att du bara säger högt att det folk har skrivit är bara dumheter. Det viktigaste är ju att du själv vet det.Det här med att fotografera får folk bara acceptera, (så länge man inte fotar personer som inte vill bli fotade) utan bilder är ju inget kul att blogga. Jag älskar att fotografera, vackra platser framförallt och jag bryr mig inte det minsta om folk tittar. När vi var på klassresa höll klasskamraterna på att bli galna på mig när jag fotade överallt, och jag fotade verkligen överallt ^^ Det är inte pinsamt alls tycker jag. Jag har två tjocka fotoalbum och jag kommer behöver köpa fler hehe. Plus att det är jättemysigt att titta på kort från längesen så jag tycker det är jättebra att folk är aktiva med kameran.Kramar!

 7. Hej!Det var bra att du skrev av dig lite där. Mitt svar är ganska långt, hoppas du orkar läsa det.Personligen tycker jag väldigt mycket om din blogg och jag hoppas att du inte lägger ner den, men det är helt och hållet ditt val 😉Det här med taskiga kommentarer, tyvärr är det vanligt att folk skriver taskiga saker. Jag förstår att du blir upprörd. Men det bästa tips jag kan ge är att du bara säger högt att det folk har skrivit är bara dumheter. Det viktigaste är ju att du själv vet det.Det här med att fotografera får folk bara acceptera, (så länge man inte fotar personer som inte vill bli fotade) utan bilder är ju inget kul att blogga. Jag älskar att fotografera, vackra platser framförallt och jag bryr mig inte det minsta om folk tittar. När vi var på klassresa höll klasskamraterna på att bli galna på mig när jag fotade överallt, och jag fotade verkligen överallt ^^ Det är inte pinsamt alls tycker jag. Jag har två tjocka fotoalbum och jag kommer behöver köpa fler hehe. Plus att det är jättemysigt att titta på kort från längesen så jag tycker det är jättebra att folk är aktiva med kameran.Kramar!

 8. Hej!Det var bra att du skrev av dig lite där. Mitt svar är ganska långt, hoppas du orkar läsa det.Personligen tycker jag väldigt mycket om din blogg och jag hoppas att du inte lägger ner den, men det är helt och hållet ditt val 😉Det här med taskiga kommentarer, tyvärr är det vanligt att folk skriver taskiga saker. Jag förstår att du blir upprörd. Men det bästa tips jag kan ge är att du bara säger högt att det folk har skrivit är bara dumheter. Det viktigaste är ju att du själv vet det.Det här med att fotografera får folk bara acceptera, (så länge man inte fotar personer som inte vill bli fotade) utan bilder är ju inget kul att blogga. Jag älskar att fotografera, vackra platser framförallt och jag bryr mig inte det minsta om folk tittar. När vi var på klassresa höll klasskamraterna på att bli galna på mig när jag fotade överallt, och jag fotade verkligen överallt ^^ Det är inte pinsamt alls tycker jag. Jag har två tjocka fotoalbum och jag kommer behöver köpa fler hehe. Plus att det är jättemysigt att titta på kort från längesen så jag tycker det är jättebra att folk är aktiva med kameran.Kramar!

 9. Min röst får duHoppas du forsätter blogga.går in nästan varje dag och läser om dig och din fina familj.Kram..

 10. Min röst får duHoppas du forsätter blogga.går in nästan varje dag och läser om dig och din fina familj.Kram..

 11. Min röst får duHoppas du forsätter blogga.går in nästan varje dag och läser om dig och din fina familj.Kram..

 12. Min röst får duHoppas du forsätter blogga.går in nästan varje dag och läser om dig och din fina familj.Kram..

Lämna ett svar

Relevanta inlägg

Den Ultimata Nybörjarguiden

Har du någonsin känt att din hälsa behöver en nystart? Kanske har du funderat på att komma i form eller ändra dina matvanor, men känner

Marint eller Bovint kollagen?

Artikeln innehåller annonslänkar från Svenskhälsokost.se Kollagen är ett viktigt protein i människokroppen som finns i huden, ben, brosk, leder och ligament. Det spelar en avgörande