LIVE YOUR BEST

Åsikter kring plastikkirurgi

Susanna Jungblom

Susanna Jungblom

Certifierad Hälsocoach

Godmorgon på er!Det blev lite mycket igår och jag hade inte en tanke på bloggen efter att jag åkt hemifrån på eftermiddagen.. Jag hade nämligen så många andra tankar som snurrade omkring i mitt huvud. Ska jag, ska jag inte? Osv…Igår var jag nämligen på konsultation hos plastikkirurgen som gjorde mina bröst i 2008. Efter att ha fött och ammat två barn så ser inte mina bröst längre ut som dom en gång i tiden gjorde.Just nu känner jag mig inte vacker längre och allt som har med min kropp och framför allt med mina bröst att göra får mig att känna mig som en matproducerande maskin till mina barn. Nu har jag slutat med amningen och eftersom mina barn inte längre behöver mina bröst så vill jag gärna ha tillbaka dom för mig själv. Men så som dom är nu är varken vackert eller bekvämt. Eftersom mina bröst växte enormt under min första graviditet så töjdes huden ut och siliconet lossnade från sitt fäste. Sen när all mjölk försvann och jag slutat amma så blev brösten mindre, men huden drog inte ihop sig.. Det tunga siliconet var kvar i den uttöjda huden, men mina egna bröst var liksom borta..Eftersom siliconet inte sitter fast helt så kan man alltså flytta på inläggen vilket har gjort att jag har väldigt ibland när protesen inte ligger på rätt plats. Jag måste ha en tight sporttopp på mig jämt, för om jag skulle gå toppless och tex ligga ner så kan det hända att siliconet vänder sig vilket gör fruktansvärt ont.  Jag vill alltså inte genomgå en bröstoperation Bara för syns skull, utan jag känner att jag Måste göra det för att jag inte ska ha ont..Vi kommer ta ut dom gamla inläggen, lyfta upp och strama åt huden och lägga i nya siliconinlägg. Så nu ska jag äntligen få fasta, fina tuttar igen! Jippiii! 🙂 Dock kommer denna operation inte ske på en och samma gång. Han som ska göra denna operationen har jobbat med detta i snart 30 år och efter hans erfarenhet så har det aldrig blivit helt bra att ta ut, lyfta upp Och lägga i nytt på samma gång. Så jag kommer först att göra ett bröstlyft och ta ut mina nuvarande proteser. Sen kommer jag att gå så i 3 månader innan jag kan genomgå en ny operation för att lägga i nytt silicon.Vem vet, jag kanske blir jättenöjd med små tuttar som sitter på rätt plats och väljer att inte genomgå den andra operationen, men om jag känner mig själv rätt så kommer jag att sakna att ha lite volym i brösten. Men vi får helt enkelt se hur jag känner när första skedet i denna processen är över..Jag är enormt tacksam och glad över att jag har möjlighet att göra en sån här operation över huvud taget. Det är inte alla som har råd eller vågar och därför går med komplex hela sina liv. Jag skulle varken må bra fysiskt eller psykiskt av att se ut så som jag gör idag så därför väljer jag att göra någonting åt det.Operationen kommer att kosta närmare 100.000kr, vilket svider rätt så mycket, men samtidigt så känner jag att det är värt varenda öre.Jag vet att vi alla har delade meningar angående om det är rätt eller fel med plastikoperationer och jag respekterar allas åsikter. Jag, personligen, lever livet och vill göra det på alla bästa möjliga sätt. Jag vill vara lycklig med den jag är och hur jag ser ut och det sista jag vill gå och fundera på eller vara missnöjd över är hur en kroppsdel på mig ser ut. Nu tänker ni säkert “Ja men sluta tänk på det” eller “Är det så himla viktigt?” -Sluta tänka på det är en omöjlighet för mig. Jag ser mig i spegeln dagligen och blir ständigt påmind över hur jag ser ut. Och om det är så himla viktigt? Jo, jag menar att det är det. Jag tycker att det är viktigt att man mår bra i sin egen kropp och om jag mår bättre av att ha fasta och fina bröst så tycker jag att det är helt fantastiskt bra att möjligheten finns att få det. Sen menar jag inte att det är så Alla ska se ut, eller att det finns några rätt eller fel när det kommer till utseende. Utan huvudsaken är att var och en mår bra i den kroppen man har och om man önskar att ändra på en detalj som får en att må bättre så menar jag att det inte är några fel att göra det.Jag kan prata om detta ämnet i evigheter, men jag tror inte att det spelar någon roll vad jag säger. Vi alla har våra olika meningar och tycker och tänker som vi vill. Hoppas ni i alla fall respekterar mig och förstår varför jag önskar att genomgå denna operationen.Ni får gärna berätta för mig hur ni tänker kring detta. Har du själv genomgått en sån här operation? Hur ser du på dig själv efter din förlossning? Det är alltid kul att få ta del kring era tankar och få veta lite hur ni har det i era liv, så kommentera gärna :)Jag lovar att hålla er uppdaterade om hur det går, men kan berätta att första operationen kommer att ske redan nästa torsdag, den 28e januari! (Tiden är ändrad! På grund av att jag ammat och precis slutat så måste jag vänta två månader innan man kan operera pga hög blödningsrisk. Så därför är min nya tid för operation den 17e mars)Massor med kramar till er alla 🙂

( Alla får ha åsikter och skriva sakliga kommentarer,men elaka,

onödiga kommentarer godkänns inte i detta inlägg.

Sen kan det komma felmeddelande när ni försöker att kommentera med “smilies”

Så skriv kommentarer utan några “smilies” så ska det gå bra!)

Dela gärna:

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

0 svar

 1. Jag har inga barn men har gjort mina bröst 2 gånger, en gång “på riktigt” i feb 2015 och en korrigering utav brösten då vi inte la in något utan bara fixade till det jag inte var nöjd med, nu i dec 2015.Nu tänker jag dock vänta tills efter jag har fött ett eller två barn men jag vill gärna fixa dom ännu större efteråt haha. Storleken gör en blind har jag hört 😉

 2. Jag har inga barn men har gjort mina bröst 2 gånger, en gång “på riktigt” i feb 2015 och en korrigering utav brösten då vi inte la in något utan bara fixade till det jag inte var nöjd med, nu i dec 2015.Nu tänker jag dock vänta tills efter jag har fött ett eller två barn men jag vill gärna fixa dom ännu större efteråt haha. Storleken gör en blind har jag hört 😉

 3. Jag har inga barn men har gjort mina bröst 2 gånger, en gång “på riktigt” i feb 2015 och en korrigering utav brösten då vi inte la in något utan bara fixade till det jag inte var nöjd med, nu i dec 2015.Nu tänker jag dock vänta tills efter jag har fött ett eller två barn men jag vill gärna fixa dom ännu större efteråt haha. Storleken gör en blind har jag hört 😉

 4. Jag har inga barn men har gjort mina bröst 2 gånger, en gång “på riktigt” i feb 2015 och en korrigering utav brösten då vi inte la in något utan bara fixade till det jag inte var nöjd med, nu i dec 2015.Nu tänker jag dock vänta tills efter jag har fött ett eller två barn men jag vill gärna fixa dom ännu större efteråt haha. Storleken gör en blind har jag hört 😉

 5. Det jag tycker är det stora problemet med skönhetsoperationer är att det blir en klassfråga av det. Genom media och vinstintressen är det “överklassens” skönhetsideal som råder, t.ex fasta, fylliga bröst även fast kroppen gått igenom en graviditet. De som inte har råd att betala kan krasst sett inte heller leva upp till skönhetsideal, vilket skapar klyftor eftersom skönhet och är en stor maktfaktor i vårt samhälle. I mina ögon är det väldigt exkluderande och av den anledningen kan jag inte stötta den industrin. Jag har däremot stor förståelse för att du inte vill ha ont!

 6. Det jag tycker är det stora problemet med skönhetsoperationer är att det blir en klassfråga av det. Genom media och vinstintressen är det “överklassens” skönhetsideal som råder, t.ex fasta, fylliga bröst även fast kroppen gått igenom en graviditet. De som inte har råd att betala kan krasst sett inte heller leva upp till skönhetsideal, vilket skapar klyftor eftersom skönhet och är en stor maktfaktor i vårt samhälle. I mina ögon är det väldigt exkluderande och av den anledningen kan jag inte stötta den industrin. Jag har däremot stor förståelse för att du inte vill ha ont!

 7. Det jag tycker är det stora problemet med skönhetsoperationer är att det blir en klassfråga av det. Genom media och vinstintressen är det “överklassens” skönhetsideal som råder, t.ex fasta, fylliga bröst även fast kroppen gått igenom en graviditet. De som inte har råd att betala kan krasst sett inte heller leva upp till skönhetsideal, vilket skapar klyftor eftersom skönhet och är en stor maktfaktor i vårt samhälle. I mina ögon är det väldigt exkluderande och av den anledningen kan jag inte stötta den industrin. Jag har däremot stor förståelse för att du inte vill ha ont!

 8. Det jag tycker är det stora problemet med skönhetsoperationer är att det blir en klassfråga av det. Genom media och vinstintressen är det “överklassens” skönhetsideal som råder, t.ex fasta, fylliga bröst även fast kroppen gått igenom en graviditet. De som inte har råd att betala kan krasst sett inte heller leva upp till skönhetsideal, vilket skapar klyftor eftersom skönhet och är en stor maktfaktor i vårt samhälle. I mina ögon är det väldigt exkluderande och av den anledningen kan jag inte stötta den industrin. Jag har däremot stor förståelse för att du inte vill ha ont!

 9. Det jag tycker är det stora problemet med skönhetsoperationer är att det blir en klassfråga av det. Genom media och vinstintressen är det “överklassens” skönhetsideal som råder, t.ex fasta, fylliga bröst även fast kroppen gått igenom en graviditet. De som inte har råd att betala kan krasst sett inte heller leva upp till skönhetsideal, vilket skapar klyftor eftersom skönhet och är en stor maktfaktor i vårt samhälle. I mina ögon är det väldigt exkluderande och av den anledningen kan jag inte stötta den industrin. Jag har däremot stor förståelse för att du inte vill ha ont!

 10. Det jag tycker är det stora problemet med skönhetsoperationer är att det blir en klassfråga av det. Genom media och vinstintressen är det “överklassens” skönhetsideal som råder, t.ex fasta, fylliga bröst även fast kroppen gått igenom en graviditet. De som inte har råd att betala kan krasst sett inte heller leva upp till skönhetsideal, vilket skapar klyftor eftersom skönhet och är en stor maktfaktor i vårt samhälle. I mina ögon är det väldigt exkluderande och av den anledningen kan jag inte stötta den industrin. Jag har däremot stor förståelse för att du inte vill ha ont!

 11. Håller med ovanstående Fanny S! Alla har inte samma förutsättningar att leva upp till de ideal som finns.skönhet är en maktfaktor och det är tillräckliga klyftor i vårt samhälle som det är. Och de blir bara större dessutom 😟Förstår också att du inte vill ha ont och såklart ska du göra operationen om du vill. Må bra är en förutsättning för att andra ska må bra också 😊OSLOFRU SVARAR:Jo det är trist att det är så.. I detta fallet är jag väldigt glad och tacksam över att jag har möjlighet då jag inte bara gör det för syns skull, utan även för att jag har problem med brösten..

 12. Håller med ovanstående Fanny S! Alla har inte samma förutsättningar att leva upp till de ideal som finns.skönhet är en maktfaktor och det är tillräckliga klyftor i vårt samhälle som det är. Och de blir bara större dessutom 😟Förstår också att du inte vill ha ont och såklart ska du göra operationen om du vill. Må bra är en förutsättning för att andra ska må bra också 😊OSLOFRU SVARAR:Jo det är trist att det är så.. I detta fallet är jag väldigt glad och tacksam över att jag har möjlighet då jag inte bara gör det för syns skull, utan även för att jag har problem med brösten..

 13. Håller med ovanstående Fanny S! Alla har inte samma förutsättningar att leva upp till de ideal som finns.skönhet är en maktfaktor och det är tillräckliga klyftor i vårt samhälle som det är. Och de blir bara större dessutom 😟Förstår också att du inte vill ha ont och såklart ska du göra operationen om du vill. Må bra är en förutsättning för att andra ska må bra också 😊OSLOFRU SVARAR:Jo det är trist att det är så.. I detta fallet är jag väldigt glad och tacksam över att jag har möjlighet då jag inte bara gör det för syns skull, utan även för att jag har problem med brösten..

 14. Håller med ovanstående Fanny S! Alla har inte samma förutsättningar att leva upp till de ideal som finns.skönhet är en maktfaktor och det är tillräckliga klyftor i vårt samhälle som det är. Och de blir bara större dessutom 😟Förstår också att du inte vill ha ont och såklart ska du göra operationen om du vill. Må bra är en förutsättning för att andra ska må bra också 😊OSLOFRU SVARAR:Jo det är trist att det är så.. I detta fallet är jag väldigt glad och tacksam över att jag har möjlighet då jag inte bara gör det för syns skull, utan även för att jag har problem med brösten..

 15. Håller med ovanstående Fanny S! Alla har inte samma förutsättningar att leva upp till de ideal som finns.skönhet är en maktfaktor och det är tillräckliga klyftor i vårt samhälle som det är. Och de blir bara större dessutom 😟Förstår också att du inte vill ha ont och såklart ska du göra operationen om du vill. Må bra är en förutsättning för att andra ska må bra också 😊OSLOFRU SVARAR:Jo det är trist att det är så.. I detta fallet är jag väldigt glad och tacksam över att jag har möjlighet då jag inte bara gör det för syns skull, utan även för att jag har problem med brösten..

 16. Håller med ovanstående Fanny S! Alla har inte samma förutsättningar att leva upp till de ideal som finns.skönhet är en maktfaktor och det är tillräckliga klyftor i vårt samhälle som det är. Och de blir bara större dessutom 😟Förstår också att du inte vill ha ont och såklart ska du göra operationen om du vill. Må bra är en förutsättning för att andra ska må bra också 😊OSLOFRU SVARAR:Jo det är trist att det är så.. I detta fallet är jag väldigt glad och tacksam över att jag har möjlighet då jag inte bara gör det för syns skull, utan även för att jag har problem med brösten..

Lämna ett svar

Relevanta inlägg

Den Ultimata Nybörjarguiden

Har du någonsin känt att din hälsa behöver en nystart? Kanske har du funderat på att komma i form eller ändra dina matvanor, men känner

Marint eller Bovint kollagen?

Artikeln innehåller annonslänkar från Svenskhälsokost.se Kollagen är ett viktigt protein i människokroppen som finns i huden, ben, brosk, leder och ligament. Det spelar en avgörande